Rotary Maris, Dăruire pentru excelență în educație
27 martie 2017
Sala Rhapsody a Hotelului Grand din Târgu-Mureș a găzduit sâmbătă, 25 martie, balul caritabil „Dăruire pentru excelență în educație”, un eveniment marca Rotary Maris. Invitata de onoare a fost artista Mirabela Dauer, eleva Alexia Aștelean și Şăl (Marcel Crăciunescu), calificat în Finala Eurovision România 2014.
Ziua de 25 martie este Ziua de Buna Vestire, cu semnificație profundă religioasă pentru lumea Creștină, ziua în care, pe plan internațional se serbează Ora Pământului, sub deviza Dăruiește naturii energia ta, economisind energie, prin stingerea luminilor măcar o fracțiune de timp. Clubul Maris s-a înscris pe site-ul Stinge lumina, pentru a se alătura cu acest prilej, manifestării internaționale. Dar, și mai important din toate, ziua de 25 martie este e ziua în care membrii Clubului au inițiat un eveniment prin care se sărbătorește femeia care dăruiește, odată cu venirea primăverii. Bunătatea și respectul îi definesc pe acești oameni.
Obiectivele balului caritabil
Scopul acestui bal caritabil a fost de a răsplăti excelența în educație prin câteva direcții: să sprijine desfășurarea Fazei Naționale a Olimpiadei elevilor într-un domeniu mai puțin mediatizat, Olimpiada de Industrie Alimentară, care se va desfășura la Tîrgu Mureș în perioada 24-28 aprilie, cu 142 de participanți și 22 de cadre didactice implicate; să acorde ajutoare unor copii merituoși, dar cu situație economică precară, cazuri preluate de la ISJ Mureș, respectiv Liliana Șendrea, cl. XI-a, Colegiul Național Mihai Eminescu, care a obținut premiul special la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie și Sara Gorea, clasa XI-a Colegiul Național Al.Papiu Ilarian, care a obținut locul III la Olimpiada Națională de Limba Engleză.
Un alt obiectiv al acestui bal este ajutorul unui cadru didactic merituos, dar în dificultate economică, dedicat activității cu discipolii, Marius Belean, de la Clubul copiilor-dans sportiv.
” Ce are primăvara atât de special?! E foarte veselă. Când vine, își aduce florile cu ea, mult soare, culoare și zâmbete. Iar motivul pentru care suntem aici este de a face acte caritabile în mod organizat, unindu-ne efortul. Oamenii care sunt sufletul acestui bal sunt colegii de la RC Maris. Le adresez felicitări și mulțumiri pentru organziarea evenimentului și îmi exprim mândria de aface parte din acest grup inimos, energic și vesel” a declarat în deschiderea evenimentului, președinta Rotary Tîrgu Mureș Maris, Maria Ana Georgescu, pentru anul rotarian 2016-2017.
Din anul 2008, anul care a marcat debutul activității Clubului Maris, membrii acestuia au reușit să schimbe comunitatea mureșeană în bine, prin acțiunile lor și energia pozitivă împrăștiată cu generozitate la fiecare eveniment.
Ce faci cu dărnicia în aceste timpuri?!
Pentru ca scopurile lui Dumnezeu să fie atinse este nevoie de oameni dăruiți. Prin acțiunile Clubului Maris s-a reușit renovarea completă a compartimentului de oncolgie și hematologie pediatrică din cadrul Spitalului județean de urgență, dotarea cu un incubator a Centrului de excelență de la secția de neonatologie, reluarea anuală a proiectului ”Promenada inimilor”, care promovează mișcarea. Tot prin implicarea acestor oameni s-a reușit refacerea completă a 3 case după furtuna devastatoare din anul 2016, care a distrus satul Dătășeni, excursii anuale în municipiu pentru copii din județ, proveniți din familii cu situație financiară precară și ajutoare pentru sinistrați, după diferite dezastre. Membrii grupului au sprijinit și acțiunile îndreptate spre susținerea creației artistice, 4 ediții ale taberelor de pictură organizate la Sovata, acțiunea ”Serată muzicală la castel”, sponsorizări în concerte, proiectul ”Punți culturale româno-germane”. Acțiunile în domeniul educației au vizat dotarea bibliotecilor școlare, asigurarea premiilor I la emisiunea concurs de cultură generală ”Războiul minților” și schimb de experință între instituții de învățământ, prin proiectul ”Dăruind să ne cunoaștem”. Clubul Maris a sprijinit prima competiție de Karate pentru persoane cu dizabilități, desfășurată în România, la Tîrgu Mureș, plantări de pomi sau copaci, evenimentul Ora Pământului, iar de sărbătorile religioase, de Crăciun și de Paști, prin mobilizarea și dărnicia membrilor Clubului, s-a reușit distribuirea de pachete, alinare și bucurie nevoiașilor, 1038 de pachete dăruite doar în luna decembrie, anul trecut.
Aruncați 4 decenii în timp
Muzica editată în România, în perioada lui Ceauşescu, a fost mai săracă, comparativ cu alte țări dar, dacă solistul consideră muzica ca pe un dar pe care-l împarți cu lumea întreagă, acesta rezistă în timp. Nu poți rămâne în grațiile oamenilor cu banalități, încercând să fii la fel ca ceilalți, ci trebuie să fii deosebit , unic și gata să lupți pentru un ideal artistic. Exact ca și Mirabela Dauer.
La auzul primului vers, piesa ”Te-aștept să vii” a ridicat toată sala în picioare, ringul de dans devenind, dintr-o dată, neîncăpător. Apărut prima oară în 1987 pe discul cu același nume, cântecul a fost compus de Ionel Tudor pe un text de Andreea Andrei. Piesa mai este cunoscută sub titlul Fotoliul din odaie și este considerată unul dintre cele mai mari șlagăre ale Mirabelei Dauer.
Mira, cum îi spun prietenii, s-a născut la București, la 9 iulie 1947, și a început cariera muzicală în 1963, cântând în formația Roșu și Negru. Din 1967 urmează cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, avându-i corepetitori pe Marius Țeicu și Marius Popp. Prin infinta bogăție a calității sunetului, noblețea expresiei și sunetul ferm, Mirabela Dauer a dovedit cu fiecare ocazie, că este o solistă de o sensibilitate artistică de netăgăduit.
Președintele Ion Iliescu i-a conferit artistei, la 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B — „Muzică”, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.
În 2006, Televiziunea Română i-a oferit ”Diploma de Onoare” și Trofeul „TVR50”.
În cadrul celei de-a XIX-a ediții a Galei premiilor anuale ale revistei „Actualitatea Muzicală” desfășurată în martie 2010, revistă lunară editată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR), la secțiunea „Divertisment”, Mirabela Dauer a primit premiul Excelenței Interpretative.
Mulțumim, Mirabela Dauer pentru bucuria ce ne-ați oferit-o, pentru piesele interpretate, piese în care vi se simt bătăile inimii.
O frumoasă Alexia
Alexia este în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Augustin Maior” – secția germană, din Reghin. În a treia ediție a sezonului 6 „Next Star”, Alexia Aștelian a impresionat juriul cu vocea sa, interpetând o melodie din folclorul românesc bănățean, cu început de doină, ca apoi ritmul să se contopească în cântec alert. Deși nu a fost câștigătoarea ediției, Alexia a primit o șansă din partea publicului, care a trimis-o direct în finală. Din cele povestite de frumoasa artistă, proiecția în viitor e făcută la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș, unde va da examen pentru clasa a I-X-a și speră să reușească, pentrj că județul nostru are copii și adolescenți foarte talentați. Mai apoi, o facultate la Cluj Napoca, care o va ajuta să-și perfecționeze talentul și valoarea artistică.
Șăl. De la Marșăl
Șăl, extrem de talentat și un artist de ordin înalt, la 41 de ani a decis să participe la Eurovision, cu piesa „Hardjock”, ajungând până în finală. Născut la Reghin, a început să studieze muzica serios la 10 ani, când părinții său i-au cumpărat o chitară. Prima trupă a lui Marcel Crăciunescu a fost Pro-scenium, cu care a fost în turneu prin 15 localități din Ardeal, la vârsta de 15 ani. O altă trupă în care a cântat se numea KGB, urmată de 7Pași. După destrămarea acestei trupe, Marcel Crăciunescu a decis să își continue activitatea sub numele de Șăl. Artistul are un studio propriu, unde își creează și înregistrează propriile piese și este convins că, pentru a avea succesul mult dorit, întotdeauna trebuie să îți asumi fiecare acțiune pe care o faci și să te înarmezi cu răbdare și ambiție, să ai încredere în tine permanent.
Organizat de Rotary Maris, balul caritabil a fost unul memorabil, cu surprize și momente speciale și s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, plină de muzică, dans și tinerețe, de nu se mai dădea dusă lumea către casă. Ținuta participanților nu numai că arăta foarte bine, dar era și confortabilă, pentru a se putea mișca fiecare în voie și, de asemenea, să le reprezinte personalitatea. Sonorizarea evenimentului a fost asigurată de Ionuț Cioloca, Photographer & DJ Cioloca Studio. Una peste alta, a fost un eveniment la care bunul gust şi eleganţa şi-au spus cuvântul. Iar, preparatele culinare servite…curcubeu în cerul gurii.
Lasă un comentariu