Home / Sanatate / Lectori din marile centre universitare și-au împărtășit experiențele la Târgu-Mureş

Lectori din marile centre universitare și-au împărtășit experiențele la Târgu-Mureş

Distribuie

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, Colegiul Județean al Medicilor Mureș, Clinica Pediatrie I Hemato-Oncologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și Asociația Medicilor de Familie Mureș au organizat vineri, 24 martie, a treia ediție a conferinței medicale cu tema „Anemiile și tulburările de hemostază la copil”. În cadrul evenimentului, prof. univ. dr. Maria Despina Baghiu, medic primar pediatrie și hemato-oncologie, și-a lansat cartea „Album”, ce prezintă experiența a 70 de ani de viață personală împletită cu evoluția carierei medicale.

3 conferinta medicalaLa evenimentul medical au fost prezenți peste 100 de participanți: medici pediatri, medici de familie, medici rezidenți, asistente medicale și voluntarii Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, cărora li s-au prezentat informații de interes și noutăți din acest domeniu.
„În data de 24 martie, la Hotel Privo, a avut loc conferința medicală cu tema „Anemiile și tulburările de hemostază la copil”. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Mureș, Asociația Medicilor de Familie Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș și Clinica de Pediatrie I. A fost cea de-a treia conferință organizată în acest format, au fost prezenți 130 participanți, medici specialiști pediatri, medici rezidenți, medici de familie și asistente medicale. Participanții au avut ocazia să asiste la prezentarea lucrărilor științifice de înalt nivel susținute de lectori cadre universitare și medici pediatri din Târgu-Mureș, dar și invitați de onoare din centrele universitare din București, de la Institutul Clinic Fundeni, și din Cluj-Napoca, de la UMF „Iuliu Hațieganu”, a declarat Gabriela Farczádi, președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”.

2 despina baghiuPotrivit președintelui asociației, aceste conferințe și-au propus să fie un for de educație pentru medicii tineri. În cadrul evenimentului, s-au expus protocoale de tratament naționale și internaționale în tulburările de hemostază la copil.
„Aceste conferințe s-au dorit să fie un for de educație medicală pentru tinerii medici specialiști pediatri și medici de familie privind bolile hemato-oncologice la copil. Cu ocazia acestei conferințe, s-au adus în prim plan aspecte practice de diagnostic în anemiile copilului și probleme de diagnostic și tratament în tulburările de hemostază la copil, fiind expuse protocoale de tratament naționale și internaționale. A fost un eveniment complex și unic prin faptul că a cuprins sesiuni științifice medicale, dar și o sesiune de suflet prin lansarea unei cărți autobiografice a doamnei profesor Baghiu Maria Despina. Este o carte album, în care autoarea descrie evoluția carierei medicale împletită cu viața personală pe parcursul celor de 70 de ani de viață. Mulțumim partenerilor organizatori, lectorilor pentru lucrările susținute, participanților pentru interesul acordat și pentru aprecieri, sponsorilor pentru susținere și voluntarilor Red Cells pentru ajutor și sperăm ca în 2018 să ne revedem la ediția a patra la fel de reușită”, a afirmat Gabriela Farczádi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.