„Tigrii” își asigură calificarea în play-off în sala din „Bănie” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

„Tigrii” își asigură calificarea în play-off în sala din „Bănie”

Cu două etape înaintea finalului fazei a doua din prima fază a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș și-a asigurat din punct de vedere matematic calificarea în faza „sferturilor”. Mureșenii s-au impus luni seara pe terenul formației SCM U Craiova cu scorul de 97-92 (15-18, 23-26, 30-20, 29-28) și au ca și asigurat locul de play-off, urmând să întâlnească în faza eliminatorie ocupanta locului secund din grupa 1-6, care se va decide între Steaua CSM Eximbank București, CSU Sibiu și CSM Oradea. Pentru a-și asigura acest loc, mureșenii au nevoie de o victorie în ultimul joc de pe teren propriu din această fază, pe care disputa vineri, 31 martie ora 19.00, în Sala Sporturilor, împotriva formaţiei Phoenix Galaţi.

La Craiova, echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás şi George Trif a început mai bine partida, a condus cu 4-0 și 8-3, dar până la prima pauză gazdele au întors rezultatul şi au reuşit să-şi creeze un avantaj de 3 puncte. În sfertul doi, după ce au egalat, mureșenii s-au văzut conduși la un moment dat cu 11 puncte, cu un parţial de 15-4. „Tigrii” au revenit însă cu două minute înainte de pauza mare, dar realizările erau modeste, cu doar 39, respectiv 30 de puncte marcate. Martinic a punctat la o pătrundere individuală, iar triplele lui Kalve şi Reed au apropiat BC Mureș din nou la o singură posesie. Scorul la pauza mare a fost stabilit cu un coș de la distanţă reușit de Bureau în ultimele secunde, dar diferența de 6 puncte nu părea un handicap de nerecuperat.

 

Pauza a fost un sfetnic bun

Așa s-a și petrecut. Revenită de la vestiare mult mai hotărâtă, echipa mureșeană reușea după trei minute de joc egalarea la 43 prin coşul lui Markovic, dar cel mai important a fost raportul de 12-0 cu reuşitele de la mare distanţă. Cu un sfert foarte prolific la acest capitol, „tigrii” au încheiat sfertul cu 4 puncte avantaj, cu 10 minute în care au înscris de şase ori de la distanţă, cu câte trei reuşite ale lui Markovic şi Kalve. Ultimul act a fost foarte echilibrat, cu şase schimbări la conducere. Craiovenii au avut avantaj în câteva rânduri, dar pentru ultima oară în penultimul minut, la 87-86. A urmat alt coș de 3 puncte, reușit de LaMarcus Reed, după care oaspeții au gestionat foarte bine finalul de meci, deși au ratat de patru ori de la linia de libere, din cele 12 executate în ultimul minut.

Victoria asigură așadar calificarea în play-off, mai rămâne lupta pentru locul 7, cel de pe care porniseră și anul trecut, când au ajuns în finală.

BC Mureș a punctat prin: Reed 25 (2×3), Markovic 18 (5), Kalve 18 (4),  Martinic 14, Dapa 8, Dragoș Andrei 7 (2), Lázár Lászlo 5, Sánta Szabolcs 2. Au mai jucat Daniel Popescu și Alin Borșa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE