Share

Home / Sanatate / Tinerii din Târgu-Mureş au demarat o nouă campanie umanitară de donare de sânge

Tinerii din Târgu-Mureş au demarat o nouă campanie umanitară de donare de sânge

Tinerii de la Asociația „Tineri pentru tineri” Mureș, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Târgu-Mureş, derulează, în perioada 27-31 martie, a doua ediție a campaniei umanitare de donare de sânge „Dăruiește din sânge!”, pentru a veni în sprijnul persoanelor nevoiașe, copii și adulți, dar și pentru a ajuta pacienții care au nevoie urgentă de sânge.

De această dată, târgumureșenii care doresc să se implice în campanie vor face trei fapte bune. Vor contribui la acoperirea necesarului de sânge din spitale, vor veni în sprijinul oamenilor nevoiași, care nu au ce pune pe masă de Paști, și vor implica în ceea ce înseamnă grija pentru nevoile acute din comunitate. Acesta este și îndemnul tinerilor de la Asociația „Tineri pentru tineri” Mureș.
„Vă amintiți de luna decembrie, prima dată când ne-am unit forțele și am pus la bătaie o parte din noi (la propriu) pentru cei care chiar au nevoie? Ei bine, ne-am bucurat enorm să constatăm deschiderea voastră pentru actul donării sanguine voluntare. Dar asta nu e tot! A fost bucurie la puterea a doua când, cu ocazia colindatului, am oferit cadourile pregătite cu ajutorul vostru din tichetele obținute în urma donării. Așa că ce e mai firesc decât să continuăm demersul și să repetăm campania? În acest fel, obținem trei lucruri de neprețuit: îi ajutăm din nou pe pacienții care au nevoie urgentă de produse sanguine, vom ajuta câteva familii cu mari probleme materiale să sărbătorească Paștile fără atâtea griji și cultivăm împreună – și în măsura resurselor de care dispunem – implicarea constantă și grija pentru nevoile acute din comunitate”, au precizat reprezentanții Asociației „Tineri pentru tineri”.

Condiții pentru a putea dona sânge
Pentru a deveni donatori de sânge, oamenii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, o greutate peste 50 de kilograme, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine. De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer. Donarea de sânge total durează 8-10 minute, timp în care este recoltată o unitate. Cineva are nevoie de sânge o dată la trei secunde.
Informații suplimentare despre campanie se pot obține la numerele de telefon: 0748-237.046 sau 0744-585.813.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

De ce nu trebuie să ne fie frică de… iubire?

Majoritatea persoanelor sunt de părere că ura este opusul iubirii, însă în viața reală toate …

Share
Share