Home / Sanatate / Psihologi renumiți la nivel național și internațional, la UMF Târgu-Mureş

Psihologi renumiți la nivel național și internațional, la UMF Târgu-Mureş

Distribuie

Departamentul de Consiliere, Orientare Vocaţională şi Informare Studenţi, în colaborare cu Disciplina Psihiatrie şi Disciplina Etică şi Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, organizează, vineri și sâmbătă, la Târgu-Mureş, două conferinţe de excepţie, care vor fi susţinute de către doi dintre cei mai valoroşi psihologi români, recunoscuți atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Prima conferință se referă la importanța comunicării dintre medic și pacient și are loc vineri, 31 martie, în intervalul orar 16.00 -18.00, în Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureş. Conferința intitulată „Empatie și inteligență emoțională în relația medic-pacient” o va susține prof. dr. Dragoş Iliescu, profesor de psihologie organizaţională la Facultatea de Psihologie și Ştiințele Educației din cadrul Universităţii București, preşedinte al ITC (International Test Commission), un reputat specialist în resurse umane și măsurare psihologică, cu o solidă activitate academică și experiență practică, recunoscută de către comunitatea internațională de specialitate. Autor și co-autor a peste 80 de lucrări publicate în jurnale și cărți de specialitate și de asemenea, autor și co-autor a peste 70 de lucrări prezentate la conferințe științifice internaționale.
O bună comunicare între medic și pacient duce la obținerea unor rezultate terapeutice mai bune, susțin organizatorii. Coordonatorii evenimentului sunt: șef de lucrări dr. Cosmin Popa, șef de lucrări dr. Gabriela Buicu și studenții Iuliu Cocuz și Mihai Emmanuel Becica.„Comunicarea medic-pacient este o nouă disciplină inserată în formarea medicilor din Europa şi Statele Unite. Drept urmare, cunoaşterea unor tehnici şi metode de comunicare de către medici, în care să fie implementate elemente specifice inteligenţei emoţionale şi a empatiei, contribuie la o mai bună relaţionare cu pacientul, şi în definitiv la obţinerea unor rezultate terapeutice bune”, au precizat coordonatorii conferinței.

Conferință despre problematica psihiatrică
A doua conferință se referă la problematica psihiatrică și are loc sâmbătă, 1 aprilie, în intervalul orar 12.00 – 14.00, în Sala Festivă a Universității. Conferința intitulată „Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tratamentul tulburărilor de personalitate” va fi susținută de către prof. dr. Daniel David, profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, profesor asociat (adjunct professor) şi la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA, directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA şi preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health.
Organizatorii evenimentului sunt: prof. dr. Aurel Nireştean, prof. dr. Iosif Gabos-Grecu, prof. dr. Marieta Gabos-Grecu, șef de lucrări dr. Cosmin O. Popa, șef de lucrări dr. Gabriela Buicu. Conferinţa se adresează studenţilor de la medicină interesaţi de problematica psihiatrică, medicilor rezidenţi psihiatri, psihologilor clinicieni şi psihoterapeuţilor, dar şi altor specialităţi medicale interesate de acest domeniu. „Necesitatea organizării acestei conferinţe provine din practica clinică, ştiut fiind faptul că acest tip de patologie este responsabilă în prezent de generarea unor comorbidităţi psihiatrice complexe, iar tratamentul lor necesită o abordare clinică multidisciplinară”, au mai afirmat organizatorii conferinței.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO-FOTO. Au început lucrările la Centrul de Mari Arși din Târgu Mureș!

Distribuie La aproape o săptămâna de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru construcția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.