Baschetbalistele mureșene încheie sezonul cu victorie Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

Baschetbalistele mureșene încheie sezonul cu victorie

În a doua partidă disputată pentru ocuparea ultimelor două locurilor (9-10) în Liga Națională de Baschet Feminin, UPM BC Sirius Târgu-Mureș a câștigat miercuri seara la Iași cu Politehnica Național cu scorul de 78-67 (23-12, 16-8, 15-24, 24-23). După ce au învins duminică pe teren propriu cu 69-67, mureșencele au evitat jocul decisiv între cele două nou promovate, care urma să se dispute la Târgu-Mureș săptămâna viitoare. A fost a opta victorie în mai puțin de un an în fața ieșencelor, care au câștigat doar ultimul joc din cadrul turneului pentru locurile 7-10. Deși rămasă fără câteva jucătoare importante la final de sezon, pentru a evita încă un meci, mureșencele au apăsat pe accelerație din startul jocului. S-au desprins în mai puțin de trei minute la 10-0 și au menținut diferența până la finalul primului sfert. În actul al doilea și-au mărit diferența la peste 15 puncte și au intrat la pauza mare cu un avans aparent confortabil (39-20).

Energie dozată pentru a economisi cheltuielile
Coșul înscris de principala marcatoare Angel Robinson în debutul sfertului trei a venit parcă să parafeze victoria mureșencelor. Ieșencele au încercat revenirea, dar nu cu suficientă convingere și Alina Pop a refăcut diferența înregistrată la pauză. Politehnica a redus la 13 puncte, dar a venit coșul de la distanță reușit de Antonia Radu. Actul trei s-a încheiat în cu avataj pentru gazde, care în ultimul minut s-au apropiat la doar 10 puncte. Cum niciuna dintre echipe nu avea nimic de câștigat sau de pierdut în urma disputării unui eventual joc decisiv, cu excepția efortului financiar, ultimul sfert s-a disputat într-o atmosferă de vacanță. BC Sirius s-a distanțat din nou până la 17 puncte la jumătatea ultimului sfert, după care și-au mărit la 20 de puncte avantajul când mai erau mai puțin de trei minute de joc. Ieșencele au mai adăugat 6 puncte pe tabelă, dar soarta partidei și a disputei pentru evitarea ultimei poziții era deja decisă.
Pentru BC Sirius au înscris: Robinson 19, Gál 16 (2×3), Mc Cune 13, Lovász 12, Radu 7 (1), A. Pop 6, Meszáros 3, Bartha 2. Au mai jucat Parajdi și Feiseș.
De la Politehnica cea mai bună marcatoare a fost Jennings, cu 29 puncte (3×3), urmată de Simmons, cu 18.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE