Home / Cultură / Bătălia cărților se dă la Biblioteca Județeană Mureș

Bătălia cărților se dă la Biblioteca Județeană Mureș

Biblioteca Județeană Mureș va găzdui vineri, 31 martie, ora 11:00 Finala Națională a Concursului de Lectură Bătălia Cărților. Etapa finală a concursului derulat pe parcursul anului 2016 reunește la Tîrgu Mureș Cititorii Anului din județele Caraș Severin, Cluj, Dolj, Harghita, Maramureș, Suceava, Teleorman și, desigur, Mureș. Participanții vor avea la dispoziție timpul necesar pentru a prezenta cartea preferată de ei și vor răspunde la câteva întrebări legate de aceasta. La finalul întâlnirii, având la bază criterii foarte clare de evaluare, juriul va desemna Cititorul Anului pe țară la cele două categorii de vârstă: 11-13, respectiv 14-18 ani. ”Este pentru prima dată când un astfel de concurs – etapă finală – se organizează la Tîrgu Mureș. Reamintim faptul că de la primele două ediții, desfășurate la Cluj Napoca, tinerii mureșeni s-au întors cu rezultatele cele mai frumoase: Tereza Emilia Oprea – Cititor al Anului pe țară la categoria 11-13 ani (ediția 2014) și Mirela-Ligia Ungur – Cititor al Anului pe țară la categoria 14-18 ani (ediția 2015)”, a precizat Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș.

Stimularea lecturii pentru copii și adolescenți

Bătălia Cărților este un proiect inițiat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, susținut de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), precum și de biblioteci din sistemul național al bibliotecilor publice. ”Scopul proiectului este acela de a stimula actul lecturii în rândul copiilor și adolescenților, de a promova literatura specifică vârstei – diferită de cea prevăzută în programa școlară -, de a stabili relații de colaborare cu editurile din România și cu toate instituțiile de învățământ preuniversitar. Obiectivele proiectului sunt: popularizarea cărților de valoare destinate copiilor și adolescenților; însușirea de către participăanții la concurs a competențelor de lectură: înțelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură sau a unui portofoliu digital) şi oral în cadrul unei dezbateri”, a precizat Monica Avram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Finanțare de 3,1 milioane de euro pentru infrastructura din Iernut

Orașul Iernut va avea la dispoziție un anumit buget pentru investiții în lucrări de reabilitare …