Dorin Florea, anunţ important pentru biciclişti Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 615 Vizualizări

Dorin Florea, anunţ important pentru biciclişti

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a făcut un anunţ miercuri, 29 martie, pe pagina sa de Facebook, referitor la pistele pentru biciclişti din municipiu.

„Am auzit de intenţia iubitorilor de biciclete care vor să facă un marş în jurul Primăriei şi anunţ pe această cale:
1. Îi aştept la Primărie cu un sfert de oră înainte de începerea şedinţei Consiliului Local, pe cei care nu cunosc programul privind strategia de mobilitate urbană-proiectul privind pistele de biciclete
2. Nu agreez în timpul săptămânii un marş care stânjeneşte circulaţia şi e păcat să creeze o atitudine ostilă şi nemeritată între conducătorii auto şi biciclişti.
3. Regret că în paginile ziarelor şi în mediul virtual nu s-au reţinut strategiile privind această temă.
4. Vreau să spun că pentru crearea de piste de biciclete de agrement suntem în stadiu avansat privind studiile. Sunt prevăzuţi în bugetul local aceşti bani, sper să şi voteze domnii consilieri. Doar că doresc şi o acţiune amplă în ceea ce priveşte educaţia şi comportamentul civic, pentru că doresc ca bicicliştii să fie respectaţi în oraş ca şi conducătorii auto, astfel circulaţia să se desfăşoare civilizat.

De trei ani de zile mi-am exprimat interesul faţă de realizarea de piste de biciclete în Tîrgu Mureş, dar îmi doresc ca acestea să fie piste sigure, astfel încât bicicliştii să circule în siguranţă şi nu expuşi la pericole. Pista de biciclete de 12 km în zona Platoului este în derulare. Doresc ca împreună cu Consiliul Judeţean să susţinem pista de biciclete pentru turism în judeţul Mureş. Sper ca şi Consiliul Judeţean să susţină ceea ce am propus să realizăm împreună: un circuit de biciclete, însemnând pista pe ruta Tîrgu Mureş, Reghin, Deda, Sovata, Sighişoara.
Soluţiile prevăzute pentru Tîrgu Mureş pe Poklos, pe digurile râului Mureş, subtraversări de cale ferată necesită o înţelegere amplă pentru că teritoriile aparţin de Apele Române şi CFR şi trebuie clarificate.
Atât vă mai pot spune că şi eu am două biciclete şi sunt nerăbdător să creez locuri sigure şi accesibile pentru familii şi copii.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE