Home / Life style / Mureșenii aleargă pentru înființarea Spitalului Copiilor

Mureșenii aleargă pentru înființarea Spitalului Copiilor

Asociația „1 Leu” a inițiat un proiect inedit ce își propune înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. Oameni din întreaga țară s-au alăturat inițiativei și aleargă periodic pentru a contribui la construirea spitalului copiilor. Sâmbătă, 1 aprilie, la ora 10.00, se aleargă la Platoul Cornești din Târgu-Mureș.

În prezent, mai multe orașe din țară sunt implicate în proiectul www.1leu.org, devenit unul de tradiție, în care oamenii aleragă și donează bani pentru construcția primului spital independent unde vor fi tratați și vindecați copiii bolnavi de cancer. Se dorește ca suma necesară construirii spitalului să se adune în trei ani de zile.
„Din puținul nostru, cu un leu de la fiecare dintre noi, putem contribui la realizarea proiectului Spitalul Copiilor. Cu cât dăruim altora mai multă bucurie, cu atât mai multă bucurie va intra în viața noastră. Fie că veniți cu bicicletele, și vă încurajez să o faceți, fie că veniți pe jos pentru o alergare ușoară, important este să ieșiți din casă, să vă bucurați de mișcare și de faptul că sunteți sănătoși. (…) Pentru cei lipsiți de motivație, aceste întâlniri ale noastre să devină obișnuință și, de ce nu, un stil de viață sănătos. Vă invit la alergare, la mișcare, socializare și voie bună, la Platoul Cornești, sâmbătă, 1 aprilie, la ora 10.00”, a transmis Monica Moldovan, coordonatoarea proiectului din Târgu-Mureș.spitalul copiilor 1spitalul copiilor 3

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parteneriat important pentru UMFST Târgu Mureș

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, …