Bugetul municipiului Sighișoara, aprobat Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Bugetul municipiului Sighișoara, aprobat

 

Consilierii locali ai municipiului Sighișoara au adoptat joi, 30 martie, într-o ședință ordinară de lucru, bugetul municipiului Sighișoara pe anul 2017. În acest an, municipiul va avea un buget în cuantum de 66.067.000 la secțiunea Venituri și 73.706.000 de lei la secțiunea Cheltuieli.

Primarul municipiului a prezentat principalele obiective pentru anul 2017. „În acest an, dorim să continuăm investițiile începute anul trecut și ne propunem să derulăm noi investiții. Este un buget cu aproximativ 20% mai mare față de anul trecut și marea majoritate a banilor se regăsesc în investiții. Vorbim despre investiții majore: modernizarea pieței agroalimentare „Avram Iancu”, construirea unui pod rutier peste râul Târnava Mică, modernizarea străzilor din municipiul Sighișoara, reabilitarea și modernizarea școlilor și, nu în ultimul rând, ne gândim și la locurile de joacă pentru copii”, a declarat Ovidiu Mălăncrăvean.

În capul listei de investiții prevăzute pentru anul 2017 pentru care este prevăzută suma de 11.300.000 de lei, stau continuarea lucrărilor ce trebuie continuate și altele ce trebuie începute, respectiv o sumă de 500.000 de lei pentru modernizarea străzii Câmpului, 1.332.000 de lei pentru amenajare accese strada Plopilor, 1.268.000 lei pentru sistem de semaforizare, o sumă de 904.000 lei- modernizare strada N.Bălcescu și o sumă de 920.000 de lei este prevăzută pentru Sistemul integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă.

„Bugetul este unul echilibrat, nu pot spune că nu aș fi dorit un alt buget, cu mai multe investiții, dar din păcate astea sunt studiile care le avem la ora actuală și pe acestea putem să le finanțăm. Mai avem trei proiecte finalizate din punct de vedere al studiilor, pentru care am propus PNDL pentru finanțare, reabilitarea sălii Eminescu, modernizarea pieții agro-alimentare și un al treiela este legat de mutarea maternității, o clădire pe care o avem, deocamdată, dezafectată. Din bugetul nostru avem o stradă pe care o vom domerniza, alta pe care o finalizăm, o cofinanțare pe care o facem la stația de epurare, 1 milion de lei, iar în cazul în care PD nu ne acordă finațarea, le vom face noi, pornim cu foarte multe studii, nu avem nici o stradă cadastrată la ora asta. Anul trecut, am încercat să modernizăm câteva străzi și avem diferențe enorme, în extrasul de carte funciară figurează 5000 de metri pătrați, iar în realitate avem 11.000, ori în aceste condiții, până nu le aducem pe toate la zi, nu putem investi în ele. Străzile s-au lungit, oamenii și-au construit case, am avut și surpriza să găsim drumuri în care avem și proprietari particulari, cărțile funciare sunt vechi, deci trebuie făcută o actualizare” a declarat primarul Ovidiu Mălăncrăvean.

Pe lista cheltuielilor de proiectare pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate și a studiilor de fezabilitate figurează suma de 80.000 de lei pentru Podul Cartier Târnava 2, suma de 150.000 de lei pentru PUG Municipiul Sighișoara, 457.000 de lei pentru Sala Eminescu, 40.000 de lei actualizare DALI Sala Mihai Eminescu, 40.000 de lei actualizare pentru extindere rețea de canalizare, 50.000 de lei DALI reabilitare Pod 1 peste Târnava Mare, 90.000 de lei DALI consolidare Dealul Stejăriș, 98.000 de lei pentru iluminat public și 132.000 de lei pentru amenajare accese Plopilor.

Tot în lista de investiții  sunt cuprinse cheltuieli totale în valoare de 486.000 de lei pentru extindere și reabilitare infrastructură de apă, 171.000 de lei pentru amenajare curte interioară Șc. Gimn. M.Neagu, 321.000 de lei amenjare curte interioară Șc. Gimn. V.Jinga, 421.000 de lei amenajare curte interioară Șc. Gimn. Z.Boiu, 389.000 de lei acoperiș Șc. Gimn. A.Mosora și 474.000 de lei pentru amenajare curte Școala Gimnazială N.Iorga. Suma de 322.000 de lei merge pe reabilitarea termică a clădirii Creșa nr. 2.

„Am fi preferat să găsim o strategie clară a orașului, să discutăm de buget multi-anual să discutăm despre investiții în desfășurare, începute și neterminate, clar bugetate și fundamentate, am vrut să votăm, așa cum este legal, pe capitole, pentru a putea sprijini acele sectoare bine organziate, spre exemplu cel de învățământ pe care mereu l-am susținut” a declarat Iulian Sîrbu, consilier local al Uniunii Independente pentru Sighișoara.

Consilierii locali au votat bugetul pentru anul acesta cu 16 voturi pentru și 3 împotrivă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE