Home / Slider / Proiect la Târgu-Mureş: pistă pentru biciclişti între cartierele Tudor şi 7 Noiembrie

Proiect la Târgu-Mureş: pistă pentru biciclişti între cartierele Tudor şi 7 Noiembrie

Distribuie

În bugetul municipiului Târgu-Mureş pe anul 2017 adoptat joi, 30 martie, s-a alocat şi suma de 400.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate și pentru execuția unei piste pentru bicicliști, pe o lungime de aproximativ 10 kilometri, pe un traseu care va porni din cartierul Tudor, va trece pe la Platoul Corneşti, până în cartierul 7 Noiembrie.

În prezent, în municipiul Târgu-Mureş sunt funcţionale şapte piste pentru biciclete: pe strada Libertăţii, lângă râul Mureș, la Platoul Cornești, pe strada Lavandei, pe strada Podeni, lângă Canalul Turbinei şi pe DJ135 spre Livezeni. „Pe termen mediu se recomandă dezvoltarea unui sistem de transport public ce foloseşte bicicleta, prin constituirea unei reţele de staţii self-service de închiriere biciclete. În acest sens, în urma discuțiilor cu ONG-urile care dețin biciclete, executivul Primăriei a cerut consilierilor locali, în bugetul votat pe data de 30 martie 2017, bani pentru studii de prefezabilitate – Pistă de biciclete suspendate peste Pârâul Pocloș 80.000 lei, achiziție și montare rastel pentru biciclete 60.000 lei, amenajarea a trei puncte de închiriere și achiziționarea a 250 de bucăți de biciclete, la Platoul Cornești, Cetatea Medievală, Complexul de Agrement și Sport ”Mureșul”. Pe termen lung, vor fi analizate opţiuni de extindere a reţelei de piste de biciclete în Zona Metropolitană Târgu-Mureş”, a precizat Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

1 comentariu

  1. Pista de biciclete va trece pe la Platoul Corneşti? adică să urci dealul din cartierul Tudor ca să ajungi în 7 Noiembrie? Dacă nu este o glumă, este o prostie, pista trebuie să permită ajungerea dintr-un loc în altul al oraşului pe un teren plan, cât de cât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.