Home / Slider / Bizamul, exponatul lunii la Muzeul Județean

Bizamul, exponatul lunii la Muzeul Județean

Distribuie

 

Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, își propune vizualizarea patrimoniului muzeal conservat în depozitele noastre științifice, printr-o diversificare a ofertei pentru public, alta decât cea prin expoziția de bază.

Potrivit informațiilor furnizate de Daniela-Ramona Botoș, șef de secție Secția de Științele Naturii, Muzeul Județean Mureș, în fiecare lună, începând cu luna aprilie a acestui an, publicul  va avea ocazia să admire câte un exponat aparte. Exponatul lunii aprilie 2017 este  bizamul, Ondatra zibethicus, un exemplar naturalizat, conservat în depozitul de mamifere al muzeului de circa 24 de ani.

”Piesa provine de la Sântana de Mureș și a intrat în patrimoniul muzeului în data de 15 februarie 1993, prin bunăvoința doamnei Elena Godan, pe atunci angajată a muzeului. Prepararea prin naturalizare a piesei a fost realizată de către domnul restaurator Szombath Zóltan. Vor fi expuse, de asemenea, cranii și fragmente de cranii aparținând acestei specii de mamifer” precizează Daniela Botoș.

Publicul interesat poate afla detalii despre acest mamifer, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Tîrgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24, pe tot parcursul lunii aprilie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.