Home / Slider / Bizamul, exponatul lunii la Muzeul Județean

Bizamul, exponatul lunii la Muzeul Județean

 

Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, își propune vizualizarea patrimoniului muzeal conservat în depozitele noastre științifice, printr-o diversificare a ofertei pentru public, alta decât cea prin expoziția de bază.

Potrivit informațiilor furnizate de Daniela-Ramona Botoș, șef de secție Secția de Științele Naturii, Muzeul Județean Mureș, în fiecare lună, începând cu luna aprilie a acestui an, publicul  va avea ocazia să admire câte un exponat aparte. Exponatul lunii aprilie 2017 este  bizamul, Ondatra zibethicus, un exemplar naturalizat, conservat în depozitul de mamifere al muzeului de circa 24 de ani.

”Piesa provine de la Sântana de Mureș și a intrat în patrimoniul muzeului în data de 15 februarie 1993, prin bunăvoința doamnei Elena Godan, pe atunci angajată a muzeului. Prepararea prin naturalizare a piesei a fost realizată de către domnul restaurator Szombath Zóltan. Vor fi expuse, de asemenea, cranii și fragmente de cranii aparținând acestei specii de mamifer” precizează Daniela Botoș.

Publicul interesat poate afla detalii despre acest mamifer, la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Tîrgu-Mureș, de pe strada Horea nr. 24, pe tot parcursul lunii aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

RESPECT! Victima unui accident rutier stabilizată de un pompier mureșean aflat în timpul liber

Un comandant de echipaj de la Detaşamentul de Pompieri din Târgu Mureş, plutonier adjutant Ioan …