Home / Slider / Polițiștii mureșeni demarează Săptămâna prevenirii criminalității

Polițiștii mureșeni demarează Săptămâna prevenirii criminalității

 

Poliţia mureşeană a demarat astăzi Săptămâna Prevenirii Criminalităţii (3-7 aprilie), eveniment care îşi doreşte să conştientizeze populaţia cu privire la importanţa conduitei preventive în viaţa fiecăruia dintre noi.

În România, prevenirea şi combaterea criminalităţii constituie atributele esenţiale ale activităţii Poliţiei. Transformarea societăţii româneşti a cuprins şi orientarea rolului Poliţiei către reducerea cauzelor şi a condiţiilor care duc la creşterea fenomenului infracţional, foarte importantă fiind, în acest sens, activitatea de prevenire. Această activitate reprezintă ansamblul măsurilor adoptate de societate pentru împiedicarea comiterii de fapte antisociale şi reducerea prejudiciilor cauzate de acestea.

Rolul Poliţiei în orice comunitate este deosebit de important, dar ea nu-şi poate atribui singură meritele rezolvării problemelor legate de siguranţa cetăţeanului, după cum nu este singura responsabilă de existenţa şi gravitatea acestora.

Prevenirea criminalităţii trebuie să devină o preocupare a fiecărui cetăţean. Mai mult de atât, Poliţia şi cei care şi-au luat responsabilitatea de pază şi protecţie, nu mai puţin fiecare persoană – ca individ sau membru al unei organizaţii – trebuie să-şi unească eforturile pentru a proteja cu succes viaţa şi proprietatea.

Este simplu să vorbeşti despre prevenirea criminalităţii, însă aplicarea devine dificilă deoarece tendinţa obişnuită a omului este aceea de a tărăgăna şi neglija conştientizarea problemelor de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla una ca asta!”, este încă foarte des întâlnit.

Tocmai pentru a atrage atenţia oamenilor asupra  riscurilor care ne pândesc la tot pasul în viaţa de zi cu zi, se derulează activităţile de informare, în scopul prevenirii criminalităţii. Pentru a atrage şi mai mult atenţia asupra importanţei acestor activităţi, la nivel naţional se organizează Săptămâna prevenirii criminalității. Astfel, în toată ţara, au loc diverse activităţi , în fiecare zi pe o altă temă: prevenirea criminalităţii contra patrimoniului, siguranţa pe internet, violenţa în familie şi siguranţa rutieră.

Această campanie urmăreşte sublinierea importanţei acestei componente a activităţii Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri/mass media.

Activităţile din această săptămână sunt organizate şi coordonate de poliție, dar foarte important este sprijinul colaboratorilor, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului 2021. Hibrizi în premieră, de la Bayer CropScience

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …