Studenți ai Colegiului Național de Apărare în vizită de studii la Târgu Mureș Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 317 Vizualizări

Studenți ai Colegiului Național de Apărare în vizită de studii la Târgu Mureș

Un grup de 32 de studenți ai Colegiului Național de apărare au vizitat Târgu Mureșul în cadrul unei călătorii de studii, cu scopul de a înțelege mai bine și de a-și face o imagine de ansamblu asupra instituțiilor de la nivel local care se ocupă cu probleme de securitate. Studenți urmează cursul „Probleme actuale ale securității naționale”, care durează 6 luni și se axează pe aspecte de bază ale activității instituțiilor responsabile cu securitatea națională.

Vizite la Prefectură, 112 și la Brigada 6 Operații Speciale

„Ne aflăm la Târgu Mureș cu un grup de studenți ai Colegiului pentru a efectua o călătorie de studii în diferite orașe din țară. Am început la Târgu Mureș unde vom vizita o serie de instituții locale. Începem cu o vizită la Prefectura Mureș, unde ne vom familiariza cu chestiunile legate de dezvoltarea județului Mureș. Securitatea fără dezvoltare nu funcționează corect. De aceea mergem cu studenții în astfel de vizite de documentare în care încercăm să aflăm cât mai multe din preocupările locale. În Târgu Mureș vom mai vizita Serviciul Integrat 112, este un serviciu model pe care noi îl vizităm în fiecare an. Nicăieri în țară nu funcționează la acest nivel acest serviciu. De asemenea, vom vizita Brigada de Operații Speciale de aici din Târgu Mureș. La finalul acestei călătorii în Târgu Mureș sperăm ca studenții noștri să aibă o înțelegere mai bună a ceea ce se întâmplă la nivel local în domeniul securității”, a declarat profesor univ. dr. comandor Ioan Crăciun, conducătorul delegației Colegiului Național de Apărare.

După vizita în Târgu Mureș studenții Colegiului Național de Apărare vor merge în Brașov, după aceea, cei 32 de studenții care participă la călătoria de studii se vor întoarce în București. „Am plecat luni dimineață de la București și ne vom întoarce vineri după-amiază”, a precizat comandorul Ioan Crăciun, profesor al Colegiului Național de Apărare. Grupul de studenți este unul mixt, o parte sunt militari, ceilalți, aproximativ o treime provin din instituții de stat sau din mediul de afaceri și din societatea civilă.

„Este un curs care contează în promovarea în carieră a acestor studenți. Pe lângă faptul că învață o serie de chestiuni noi și învață să facă analize strategice pe acest domeniu al securității, studenții noștri au și posibilitatea de a interacționa foarte mult unul cu celălalt. Ei provin din diferite instituții ale statului și în acest context se cunosc mai bine, iar în viitor, în situația în care au de rezolvat probleme în comun la nivel instituțional se știu și pot interacționa la un nivel mult mai eficient”, a explicat comandorul Ioan Crăciun.

Securitatea – responsabilitate nu doar a militarilor

În legătură cu schimbarea modului în care este văzut acum domeniul securității față de cum era înainte de 1989, comandorul a spus că „până în 1990 domeniul securității era văzut aproape în exclusivitate ca un domeniu militar, după 1990 , constatăm că domeniul securității se deschide și că apar noi riscuri pentru securitate care provin din alte domenii decât din cel militar. În acest context securitatea devine o chestiune de responsabilitate nu doar a militarilor, ci și a sectorului civil și a tuturor instituțiilor publice care desfășoară activități în acest domeniu”.

Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit marți, 4 aprilie, de la ora 9.30, o întâlnire a cursanților Colegiului Național de Apărare cu prefectul județului Mureș, Lucian Goga. La întâlnire a participat și Ioan Matei, director executiv, Direcția Județeană de Statistică Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE