Home / Administratie / Rețeaua școlară respinsă. Elevii vor primi burse de merit

Rețeaua școlară respinsă. Elevii vor primi burse de merit

Distribuie

Ședința extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureș de joi, 6 aprilie, a debutat cu discutarea situației Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș. În sala de ședințe au fost prezenți părinți ai elevilor și membri ai Grupului Civic pentru Liceul Catolic. A fost citită o petiție a părinților și, de asemenea, mai mulți consilieri locali au luat cuvântul pe acest subiect. Trecut inițial la numărul 27 pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind aprobarea reorganizării rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din Târgu Mureș pentru anul școlar 2017-2018, a fost discutat primul și a fost respins. Rețeaua școlară propusă spre aprobare Consiliului Local nu cuprindea Liceul Romano-Catolic ca unitate cu personalitate juridică, ci ca structură arondată, în concordanță cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Părinții prezenți în sală au considerat acest lucru inacceptabil din punctul lor de vedere și după respingerea proiectului prin vot i-au cerut socoteală pe holul Primăriei șefului Direcției Școli, Horațiu Lobonț.

IMG_7248

Majoritatea proiectelor de hotărâre, adoptate

Majoritatea celorlalte proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare au fost adoptate. A fost amânat proiectul privind cnstituirea unei comisii pentru analizarea oportunității construirii sau amenajării unui campus școlar modern în Târgu Mureș. Singurul proiect de hotărâre picat a fost cel de la punctul 19 care prevedea modificarea Anexei II din Hotărârea Consiliului local 349/23 decembrie 2013 cu referire la „Regulamentul de autorizare, organizare, atribuire în gestiune delegată şi controlul executării serviciului de transport în regim de taxi pe raza municipiului Târgu Mureş” şi scoaterea de pe listă a locurilor permanente de aşteptare a autovehiculelor care execută transportul în regim de taxi din staţia „Palatul Culturii”. Cu emoții, la a doua încercare, a fost votat proiectul de la punctul 28 privind adocierea între Municipiul Târgu Mureș și SC Administrație și Turism SRL Târgu Mureș.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea modalității de delegare a Serviciului public de exploatare și întreținere a parcărilor cu plată din Municipiul Târgu Mureș nu a mai fost discutat în cadrul ședinței extraordinare.

Acţiuni ale școlilor sprijinite în baza concursului de proiecte pe semestrul I din 2007

Consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea sprijinului financiar pentru acţiuni ale instituţiilor de învăţământ în baza concursului de proiecte pe semestrul I din 2017. Astfel, vor primi finanțare pentru diverse acțiuni sau evenimente organizate: Colegiului Agricol „Traian Săvulescu’, Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”, Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1, Liceul Vocațional de Artă, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 12, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, Școala Gimnazială Nr. 7, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” și Liceul Tehnologic Electromureș. O parte dintre cererile de finanțare au fost respinse din cauză că acțiunile pentru care s-au solicitat bani fuseseră programate înaintea luării deciziei în Consiliul Local. S-a propus găsirea unei soluții pentru finanțarea acelor activități care ar putea fi organizate în perioada următoare.

Burse de merit pentru elevi

Proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din bugetul local pentru bursa de merit pentru elevii care învaţă în învăţământul preuniversitar din Municipiul Târgu Mures a fost adoptat de consilierii locali. Proiectul votat cuprinde un amendament al Comisie de buget în care se precizează că suma lunară care le va fi acordată elevilor de gimnaziu și de liceu din Târgu Mureș cu rezultate bune la învățătură pentru anul școlar 2016-2017 va fi de 50 de lei.

Proiect de hotărâre privind extinderea Universității de Medicină și Farmacie

În regim de urgență, s-a votat și un proiect de hotărâre referitor la extinderea spațiului universității de medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Theodora Benedek, președintele ședinței și inițiatorul proiectului a explicat de ce a fost necesară trecerea proiectului de hotărâre în regim de urgență, spunând că: „din cauza lipsei de spațiu există dificultăți în accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea UMF”.

 

De asemenea, verificati

O echipă de la Școala Gimnazială Albești… la pas

Distribuie Chiar dacă tehnologia ajută foarte mult, din dorința de a renunța la limitele impuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.