Dr. Aurelia Mașca, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 234 Vizualizări

Dr. Aurelia Mașca, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Managerul Spitalului Municipal din Sighișoara, dr. Aurelia Mașca, a transmis vineri, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, că implicarea tuturor profesioniștilor din sănătate, de la medic de familie și până la medicul specialist, este esențială în prevenirea și tratarea depresiei, boala care afectează oameni de toate vârstele, din toate categoriile socio-profesionale, în toate țările.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, la nivel mondial, există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate (reprezentând 4,4% din populaţia globului). Pe continentul european, peste 40 de milioane de persoane suferă de tulburări depresive, iar în România, prevalenţa este estimată la 5% din populaţia generală (931000 de cazuri).
„Cazurile pacienților care suferă de depresie sunt în creștere, pentru că vorbim foarte puțin despre ele, dar totuși le recunoaștem. Specialiștii și profesioniștii din acest domeniu trebuie să pună un mare accent pe programe de sănătate și să înceapă prevenția și tratamentul de la nivelul medicului de familiei până la medicul specialist. Mesajul pe care doresc să-l transmit cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății este necesitatea implicării tuturor profesioniștilor în această problemă”, a afirmat dr. Aurelia Mașca.
Vă invităm să lecturați ediția de luni, 10 aprilie, a cotidianului Zi de Zi, pentru a vedea obiectivele Spitalului din Sighișoara în anul 2017.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE