Home / Invatamant / FOTO: ”Școala Altfel” la Școala Gimnazială Ceuașu de Câmpie

FOTO: ”Școala Altfel” la Școala Gimnazială Ceuașu de Câmpie

Distribuie

În perioada 27-31 martie s-a desfășurat și în școala noastră săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, săptămână în care toate cadrele didactice din școli au făcut eforturi deosebite pentru ca toți elevii să descopere latura practică a fiecărei discipline, teoria nefiind decât o ”poartă” către lumea în care trăim.

Cadrele didactice au implicat elevii în activități care să corespundă intereselor și preocupărilor acestora. Au pus în valoare talente și capacități ale acestora în diferite domenii, altele decât cele din Curriculum național și au stimulat participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

În fiecare structură s-au desfășurat activități extracurriculare, ținând cont de vârsta elevilor.

Micii noștri școlari, cuprinși în grădinițe și în ciclului primar, au fost implicați în concursuri din ce în ce mai atractive și mai provocatoare, fie în activități noi care le-au pus la încercare priceperea și imaginația.

Elevii ciclului primar din structurile Culpiu, Câmpenița, Ceuașu de Câmpie, Săbed au părăsit băncile școlii, în favoarea vizitării orașului Târgu-Mureș, îndreptându-și pașii spre porțile deschise ale instituției ISU Mureș.

Elevii claselor gimnaziale din structurile Ceuașu de Câmpie, Voiniceni, Săbed, au fost implicați în derularea unor activități care s-au desfășurat atât în incinta școlii cât și în afara ei.

În prima zi a săptămânii, la Școala Gimnazială Ceuașu de Câmpie a fost invitat multiplul campion național la șah Baratoși Daniel, care le-a vorbit elevilor despre renumita legendă a şahului şi recompensa în boabe de grâu pentru inventatorul sportului minţii și să-i inițieze în tainele jocului, dezvăluind din secretele șahului, considerat „cel mai frumos sport al minții”.

Mediul de desfășurare al activității a fost unul destins, cald și prietenos, elevii simțindu-se în largul lor, dar tratând cu maximă seriozitate implicarea în concurs, dând dovadă de  putere de concentrare, imaginație și dezvoltare a gândirii. Această activitate a fost desfășurată la inițiativa doamnei profesoare Grădinaru Camelia.

În celelalte zile ale săptămânii s-au derulat activități creative, sportive și recreative (excursii în vederea cunoașterii izvoarelor culturale ale județului, precum și cele din județele vecine).

Dintre toate aceste activități menționăm  vizita singurului parc tematic de dinozauri din România „Dino Parc” din Râșnov (de către elevii  Școlii Gimnaziale Ceuașu de Câmpie), vizita la Muzeul Pălăriilor de Paie de la Crișeni (de către elevii  Școlii Gimnaziale Săbed) și vizita la Grădina Botanică din Cluj (de către elevii  Școlii Gimnaziale Ceuașu de Câmpie).

La structura din localitatea Voiniceni, cadrele didactice au inițiat diferite activități în școală și în afara ei, conturându-le elevilor, pe parcursul întregii săptămâni, o lume pe care o vor construi cu propriile priceperi și deprinderi.

Au realizat activități de ecologizare, au vizitat brutăria din localitate demonstrând priceperile printr-un concurs de talente.

Săptămâna „Să știi mai mult, să fii mai bun” a culminat cu o binemeritată răsplată materializată într-o masă copioasă de gulaș tradițional la care au contribuit atât elevii cât și profesorii.

Starea de satisfacție câștigată în urma desfășurării activităților diverse și deosebite trezește dorința ca în viitor să se realizeze o altă serie de activități prin care ne străduim „Să știm mai multe și să fim mai buni în viață.”

Profesor,

Mariana Minerva BORDEIANU

112

113

114

 

De asemenea, verificati

FOTO: O nouă mobilitate de grup Erasmus, pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Friedrich Schiller”

Distribuie În perioada 8-12 aprilie, 2024, elevii Școlii Gimnaziale ”Friedrich Schiller” au participat, prin acreditarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.