Share

Home / Business / Villa Vinea, crama anului 2017 în Transilvania

Villa Vinea, crama anului 2017 în Transilvania

Villa Vinea a devenit crama anului 2017 în Transilvania, după ce a câștigat opt medalii în cadrul WineUp Fair, un important eveniment din România dedicat vinurilor.

Peste 200 de vinuri au fost degustate de juriul competiției și în final 19 crame au fost premiate. O medalie de aur, trei de argint și patru de bronz a câștigat crama de pe Târnave la evenimentul desfășurat la Muzeul de Artă – Palatul Banffy din Cluj Napoca, în perioada 24-26 martie. Rezultat de excepție, ținând cont de faptul că fiecare din cele opt vinuri prezentate de Villa Vinea a obținut o medalie. Aurul l-a primit Riesling de Rhin Selection 2015.

Vinuri deosebite, încă din 2011

Ajuns la a treia ediție, WineUp Fair in Transylvania se profilează ca fiind cel mai important târg de vinuri organizat în România. Sloganul evenimentului în 2017 a fost ”Enjoy Wine & Art!”, sugestiv pentru oferta organizatorilor, care au propus o asociere complexă între cultura vinului și sferele creative ale artei. Aducerea WineUp Fair în Palatul Banffy, o clădire cu o istorie valoroasă, a subliniat apetitul organizatorilor pentru conceptul vin-artă. „Vinurile Villa Vinea sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pământ extraordinar, situat pe valea râului Târnava Mică, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei. Combinaţia între tradiţia viticolă transilvaneană şi tehnologia modernă şi inovatoare italiană, în acest caz, conduce la un rezultat care poate fi regăsit în titlurile şi medaliile acordate vinurilor Villa Vinea, încă din primul an de producţie, 2011, vinuri deosebite prin complexitatea aromatică, echilibru, tanini catifelaţi şi un post-gust lung”, au transmis reprezentanţii Villa Vinea, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Un loc cu o atmosferă deosebită”

Păstrarea autenticităţii locului a fost unul dintre criteriile de bază în construcţia cramei. „Turnul, caracteristic Transilvaniei medievale, veghează asupra podgoriei cu diferite soiuri de struguri autohtone, precum şi din întreaga Europă. Crama Villa Vinea este un loc cu o atmosferă deosebită, plină de energie, la fel de impresionant ca vinurile create aici”, mai precizează reprezentanţii Villa Vinea.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Studenții UMFST, spectacol caritabil pentru beneficiarii ASCOTID

Studenții de la administrație publică și drept din The European Law Student’ Association, filiala Târgu-Mureș, …

Share
Share