VIDEO, FOTO: „Buburuza de Aur” 2017: haos, învălmăşeală şi zero organizare Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2160 Vizualizări

VIDEO, FOTO: „Buburuza de Aur” 2017: haos, învălmăşeală şi zero organizare

Învălmăşeală de nedescris în culisele şi în sala de desfăşurare a concursului naţional de dans „Buburuza de Aur”, eveniment organizat sâmbătă, 8 aprilie, de Asociaţia Sportivă Club Together Dance Târgu-Mureş, în incinta Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul”.

Din dorinţa de a obţine venituri cât mai mari, organizatorii au depăşit cu mult capacitatea sălii, de 332 de locuri pe fotolii.

În lipsa biletelor care să reglementeze numărul rândului şi al fotoliului ocupat în sală, spectatorii (care totuşi au plătit suma de 10 lei la intrare) şi-au găsit locuri după Legea Junglei.

Securitatea părinţilor şi mai ales a sutelor de copii veniţi să îşi etaleze talentul la dans, pusă serios în pericol de organizatorii evenimentului.

Pentru a-şi vedea copii evoluând pe scenă, sute de părinţi au fost nevoiţi să stea în picioare, ore în şir, lipiţi unul de altul, ca peştii în conservă, blocând astfel căile de evacuare în caz de urgenţă.

Pe holurile Ansamblului, transformate ad-hoc în vestiare, mulţimea de părinţi şi copii a fost foarte aproape să se calce, la propriu, în picioare.

Haosul, întreţinut de numărul insuficient (inexistent?) de oameni de ordine.

Se pare că în România anului 2017 încă există oameni care în goana după profit pun pe locul 2 integritatea a sute de copii.

Unde au fost/sunt instituţiile Statului?!

Din fericire, deşi o tragedie se putea isca lesne, de data aceasta nu s-a înregistrat niciun incident care să genereze panică şi ulterior călcarea în picioare a spectatorilor.

Cotidianul Zi de Zi solicită organelor competente în avizarea şi supravegherea unor astfel de evenimente, la care participă sute de copii, să îşi asume rolul pe care îl au şi să ia, măcar în ceasul al 12-lea, măsurile care se impun.

Alex TOTH

2

3

4

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE