Start în cursa pentru „careul de ași” în baschetul masculin BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Start în cursa pentru „careul de ași” în baschetul masculin

Au început jocurile din cadrul fazei eliminatorii a Ligii Naționale de Baschet Masculin, cea a „sferturilor”. Luni seară s-au întâlnit în primul mecu U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova, scor 100-74, iar aseară au avut loc întâlnirile Steaua CSM Eximbank București-BCMU Pitești și CSM Oradea-BC Timișoara. BC Mureș Târgu-Mureș debutează astăzi, miercuri, 12 aprilie, de la ora 18.00, pe terenul formației CSU Sibiu. Calificarea în „careul de ași” al campionatului se decide în maximum cinci jocuri, deci se califică în semifinale prima care obține trei victorii. Primele două întâlniri se joacă pe terenul celei mai bine clasate, următoarele două pe terenul celeilalte (dacă este nevoie de ambele), iar în caz de egalitate, jocul decisiv ar urma din nou pe terenul primeia. BC Mureș va juca a doua întâlnire din Sala Transilvania vineri, 14 aprilie, de la aceeași oră. Primul meci de pe teren propriu urmează să aibă loc în ziua joi, 20 aprilie, iar în caz de 2-1, a doua întâlnire din „junglă” se va disputa după alte două zile.

 

CSU Sibiu-BC Mureș, o premieră în play-off

Deși cu mari fluctuații în evoluții, generate în special din cauza problemelor financiare, BC Mureș a câștigat autoritar grupa 7-10, urmând să întâlnească a doua clasată din grupa 1-6. Sibienii au încheiat pe acest loc și datorită victoriei clujenilor cu Steaua în ultima etapă. Mureșenii puteau accede fără acele fluctuații în această grupă, dar se poate spune că grupa 7-10 a avut și avantajul a patru partide mai puțin.

Deși bilanțul general al întâlnirilor directe le este favorabil mureșenilor, care conduc acum cu 19-14, întâlnirea cu sibienii vine după o dublă înfrângere a mureșenilor cu aceștia în prima fază a sezonului regulat. Au fost două eșecuri care întrerupeau seria invincibilității de peste 10 ani a „tigrilor” pe teren propriu și au venit după o serie în care BC Mureș a câștigat cinci din șase întâlniri cu sibienii. Două dintre acestea au fost în Cupa României, dar în play-off nu s-au mai întâlnit până acum. Dublul eșec din acest sezon este în mare parte justificat, BC Mureș a trecut prin schimbări majore în lot înaintea duelurilor foarte tensionate cu vecinii sibieni. În turul actualei ediții, la Târgu-Mureș a fost 68-74, iar în retur CSU a câștigat cu 82-66. Acum va conta doar victoria și este nevoie de trei pentru calificarea în semifinale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE