ZIUA CREATIVITĂȚII SĂRBĂTORITĂ ÎN CAMPUSUL ”CANTEMIR” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

ZIUA CREATIVITĂȚII SĂRBĂTORITĂ ÎN CAMPUSUL ”CANTEMIR”

Începem cu noțiunea J: Ce este creativitatea? În Dicționarul de psihologie (Sillamy Norbert, București, Editura Univers Enciclopedic, 2000) găsim următoarea definiție: ”dispoziția de a crea care există în stare potențială la orice individ și la toate vârstele”.

Continuăm cu o întrebare: Știați că în data de 21 martie 2017 se sărbătorește ”Ziua europeană a creativității”?

Cu prilejul acestei zile, Biblioteca Universității ”Dimitrie Cantemir” din Tîrgu-Mureș, în parteneriat cu Școala Postliceală ”Dimitrie Cantemir” din Tîrgu-Mureș, a organizat un eveniment adresat tuturor persoanelor creative din cadrul celor două instituții, și, nu în ultimul rând elevilor din liceele județului Mureș.

Expoziția a debutat la ora 16,00, până atunci fiecare participant și-a amenajat standul cu obiectele lucrate manual, fotografiile, picturile proprii și … au început să sosească vizitatorii. Jurizarea s-a făcut de către aceștia, ei au primit la intrare un formular de apreciere pe care au putut nota standul preferat, dar și atelierul de creație care le-a plăcut cel mai mult. ”Ziua europeană a creativității artistice” i-a surprins pe mulți: nu credeau că există în jurul lor atât de multe persoane talentate.

Pe lângă expoziție au fost organizate ateliere de creație și momente artistice: ai avut ocazia să-ți creezi cerceii tăi preferați, dar totodată să admiri colecții de fotografie inedite, au fost expuse broderii unice, cadouri din colaje, tablouri și desene grafice.

 

????????????????????????????????????

Ne-au onorat cu prezența elevii Liceului Tehnologic ”Gheorghe Șincai” din Tîrgu-Mureș, alături de profesorii lor. Ei au expus obiecte realizate prin diferite tehnici: împletituri din sfoară, pictură pe coji de ouă, broderii, bijuterii, au mai expus ornamente realizate din boabe de cafea, dar și lucrări de grafică și desen. A fost un întreg schimb de idei, cunoștințe, inovație și promovare a creativității, nelipsind nici voia bună.

După încheierea votării s-au premiat câștigătorii,

s-a concluzionat faptul că, evenimentul -aflat la prima ediție- va avea cu siguranță continuitate și în anii care urmează, sperăm că va crește atât ca număr de expozanți, cât și ca paletă de tehnici prezentate. Totodată s-a lansat invitația de a participa la următoarea activitate organizată în Campusul ”Cantemir”, și anume … ”Noaptea bibliotecilor” (aici vorbim deja de ediția a V-a).

Acest eveniment va avea loc în data de 10 mai 2017 și a debutat de ”Ziua europeană a creativității artistice” cu un concurs ce reprezintă o punte între cele două activități:

Deci, dacă ești cadru didactic sau frecventezi cursurile Universității, respectiv Școlii Postliceale ”Dimitrie Cantemir”, ori ești elev al unui liceu mureșean, așteptăm fotografiile tale marca BOOKFACE pe adresa biblioteca@cantemir.ro! Nu mai sta pe gânduri, caută cartea și coperta potrivită J!

????????????????????????????????????

Péter Zsuzsánna – organizator, student anul II,

Facultatea  de Psihologie și Științe ale Educației

Bodor Barbara – organizator, student anul III,

Facultatea de DreptAfis NB 2017

BOOKFACE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE