Home / Reviste / Reghin / Bilanţ pozitiv pentru SC Consumcoop Reghin

Bilanţ pozitiv pentru SC Consumcoop Reghin

Distribuie

SC Consumcoop Reghin, fosta Cooperativă de Consum Reghin, şi-a prezentat bilanţul anului 2016 în cadrul Adunări Generale anuale avută loc joi, 6 aprilie. „Conform actului constitutiv şi al Legii 1, anual se organizează Adunarea Generală pentru aprobarea situaţiilor financiare, practic un bilanţ al anului 2016. Rezultatele sunt aşa cum sunt, încheiem anul cu profit, care va fi repartizat ca şi dividente la membrii cooperatori. Greutăţi sunt ca şi peste tot, am mers mai mult pe activitatea de închiriere spaţii, să putem să le întreţinem, majoritatea dintre ele având o vechime deja de 50 de ani şi au apărut probleme. Din activitatea în sine, din activitatea comercială nu prea se pot acoperi costurile, aşa că am mers pe închiriere, astfel reuşim să le întreţinem. Ne desfăşurăm activitatea în municipiul Reghin, plus opt comune din jurul Reghinului. Momentan numărul membriilor cooperatori este de 25. De-a lungul timpului unii membrii s-au retras, prin deces sau prin plecarea în alte localităţi astfel numărul s-a redus”, a declarat Ioan Ţepeluş, preşedintele SC Consumcoop Reghin. Potrivit acestuia, activitatea cooperaţiei a suferit schimbări de-a lungul timpului, rezistând cu greu diferitelor perioade, în special cea din 1990. „Ca şi sistem cooperaţia există de peste 100 de ani, iar în România, în zona noastră cooperaţia sub forma actuală s-a înfiinţat în anul 1948. De-a lungul timpului au fost organizate ca şi cooperative locale, pe raza administrativă a unei singure localităţi. A fost şi cooperativă zonală, fostul Raion Reghin la un moment dat care a funcţionat vreo cinci ani unde era o singură unitate comercială. După reorganizarea administrativă în 1968 s-a revenit la cooperativele comunale. După 1990, din cauza restrângerii activităţii aceste unităţi s-au comasat, şi aşa s-a ajuns ca Consumcoop Reghin să includă nouă foste cooperative, Reghin şi alte opt comune din jur. Am rezistat cu greu trecerii anilor şi vremurilor. Să faci concurenţă prin activitate comercială, să te baţi cu supermarketurile şi hipermarketurile care au apărut în ultimii ani e destul de greu. În fiecare localitate căt de mică s-a înfiinţat între 1 şi 13 magazine, şi vă daţi seama că nu a fost uşor. Având clădirile, având nişte cheltuieli a trebuit să optăm şi pentru acest sistem de închirieri, nu de activitate proprie în sine”, a spus Ioan Ţepeluş.

„Este important că păstrăm patrimoniul”

În ce priveşte perspectivele, Ioan Ţepeluş se declară optimist că activitatea cooperaţiei va continua şi în 2017. „Eu sper ca măcar sub această formă să continuăm. Din punctul meu de vedere, este important că păstrăm patrimoniul, încă avem în administrare 28 de clădiri, de complexe comerciale, şi zic că este o realizare deoarece, cel puţin în sudul ţării, în Ardeal mai puţin, a cam dispărut cooperaţia, ea nici nu mai există. Sper să mergem înainte, să gospodărim cum trebuie patrimoniul, să scoatem şi un pic de profit. În zilele noastre dacă nu înregistrezi pierderi şi ai 10 lei plus, e bine”, a subliniat preşedintele SC Consumcoop Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.