Home / Sanatate / Doctor Habor Adriana refuză decizia conducerii Spitalului

Doctor Habor Adriana refuză decizia conducerii Spitalului

Distribuie

O situaţie gravă se înregistrează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, unde doctor Habor Adriana, care lucrează la Clinica Medicală 1, condusă de prof. Oltean Galacteon, nu vrea să elibereze două camere pentru a permite Clinicii de Cardiologie să facă intervenţiile medicale pentru cei aflaţi în fază de infarct.

Situaţia a degenerat, în condiţiile în care având în vedere lucrările de reabilitare din cadrul Clinicii de Cardiologie şi investiţiile care se fac acolo pentru Unitatea Specială de Tratament a Atacurilor Coronariene, lucrări finanţate de Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă, există un Ordin al managerului Claudiu Puiac prin care două saloane de la Clinica Medicală 1 trebuiau eliberate pentru organizarea desfăşurării normale a lucrului la Clinica de Cardiologie Intervenţională. Există o decizie şi a managerului Claudiu Puiac şi a directorului medical Lorinczi Zoltan, dar doctor Habor Adriana nu vrea să mute pacienţii pentru a permite celor cu infarct să fie trataţi, cazuri care s-au întâmplat ieri, cu pacienţi cu infarct care trebuiau să aştepte pe holurile Clinicii.

Contactată de Zi de Zi, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, prof. dr. habil. Theodora Benedek, a declarat: „Există o decizie a Consiliului de Administraţie a Spitalului care trebuie pusă în aplicare, pentru a ne putea desfăşura activitatea în cele două saloane ale Clinicii Medicale 1. Responsabilitatea le aparţine.”

Sperăm că în noaptea care a trecut nu au fost cazuri de infarct care să nu poată fi tratate în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. De asemenea, sperăm rezolvarea în interesul pacienţilor a problemei pe care doctor Habor Adriana nu vrea să o soluţioneze.

UPDATE 1:

Declaraţia doamnei doctor Habor Adriana: „Nu sunt de acord cu ce aţi scris în Zi de Zi. Sunt de acord cu investiţia şi cu mutarea colegilor în spaţiul nostru, dar acolo sunt pacienţi cu boli grave care nu pot fi mutaţi aşa de repede. În 33 de ani de carieră ştiu eu mai bine ce este bine pentru pacienţii mei!”

UPDATE 2:

Ştire via Agerpres

„Două saloane aparţinând secţiei clinice Medicină Internă I de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au fost evacuate, marţi după amiază, după depistarea a doi pacienţi cu bacteria Clostridium difficile.

Managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat pentru AGERPRES, că în fiecare dintre cele două saloane a fost depistat câte un pacient cu această bacterie – care cauzează iritarea intestinului şi a colonului – care se manifestă la om pe fondul imunităţii scăzute, în urma administrării de antibiotice.

Puiac a spus că, întrucât la acel nivel există trei secţii clinice, dintre care una este în renovare, s-a decis izolarea celor doi bolnavi cu bacteria Clostridium într-un salon improvizat într-o cameră a medicilor, iar restul pacienţilor au fost relocaţi, şase la Clinica Medicină Internă III, într-o altă clădire, iar alţi trei în alte saloane.

Dr. Claudiu Puiac a spus că pacienţii relocaţi vor reveni în saloane după ce acestea vor fi dezinfectate.”

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.