Porți deschise la grădinița Manpel Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2395 Vizualizări

Porți deschise la grădinița Manpel

 

Prima zi de grădiniță este un eveniment major în viața prichindeilor și a părinților lor, o zi care nu va fi uitată niciodată. Aici, cel mic va începe să se formeze, se va juca, va învăța cântece și povești, va mânca la masă cu alți copii și va dormi alături de ei, se va spăla pe mâini, va asculta ce vorbește educatoarea.

foto 1

„Ziua porţilor deschise” organizată joi, 13 aprilie, de Grădinița cu Program Prelungit Manpel, a prilejuit copiilor, părinților, bunicilor  şi educatoarelor realizarea unor activităţi variate la care au fost antrenați cu toții, cu mici pauze pentru servirea unui ceai cu o gogoașă.

” Sunt mulțumită de ceea ce oferă această grădiniță, în special de personal, îmi voi aduce aici fetița mea de 3 ani cu toată încrederea” ne spune Ioana Bara.

”Sunt încântantă de colectivul grădiniței și activitatea educativă desfășurată, spațiul mare și luminos și multă dedicare din partea conducerii, am doi copii pe care îi înscriu aici din toamnă”, ne spune Cristina Andreea Horzsa.

Având ca motto – ”Cu fiecare zi din viața noastră facem depuneri în banca de memorie a copiilor noștri” (Charles R. Swindoll), Grădinița cu Program Prelungit „Manpel” este o grădiniță cu un concept educațional care îmbină metodele tradiționale cu cele moderne, copiii având parte de activități de dezvoltare interactive, cu deosebită atenție la diferențiere în formarea aptitudinilor individuale.

Metoda fundamentală aplicată este jocul, iar obiectivul principal dezvoltarea echilibrată a personalității copilului. Grădinița a luat ființă în 1976 cu patronarea Fabricii de Piele și Mănuși „Manpel”. Instituția este situată pe strada Constantin Romanu Vivu, nr. 2, în zona 7 Noiembrie și în apropiere de cartierul Cornișa, de UMF și de Spitalul Județean

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Ioana-Mihaela Bardoși-Vultur, directoarea instituției, grădiniţa își propune să ofere copilului educaţie într-un mediu în care se simte iubit şi ocrotit, să formeze copii educaţi, independenţi, sociabili, uşor adaptabili pemanentelor transformări ale societăţii. Este locul unde copilul îşi găseşte primii prieteni, unde descoperă lumea în joacă, unde învaţă să învingă, unde se bucură că se întoarce în fiecare zi.

Misiunea grădiniței

Aplicarea în cadrul organizaţiei furnizoare de educaţie a unei politici a calităţii care vizează satisfacerea cerinţelor beneficiarilor, ale angajaţilor şi ale partenerilor tradiţionali ai unităţii de învăţământ, atragerea părinţilor prin oferte educaţionale atractive precum şi prin respectarea standardelor de calitate în toate domeniile de activitate, asigurarea şi optimizarea resurselor umane şi materiale, competenţa şi motivaţia personalului, un bun management intern şi o preocupare permanentă pentru îmbunătăţirea eficacităţii sistemului de management al calităţii educaţiei.

Baza materială

Grădinița este reabilitată complet, fiind dotată cu 10 săli de grupă, holuri largi, 5 grupuri sanitare pentru copii și 3 pentru adulți, 1 cabinet psihologic/logopedic și 1 cabinet medical, birouri administrative, spălătorie.  Sălile de grupă sunt spațioase, luminoase și călduroase, dotate cu mobilier destinat vârstei și cerințelor preșcolarilor. Grădinița dispune de bucătărie proprie, modernă, dotată și utilată corespunzător, aici pregătindu-se zilnic hrana pentru copiii înscriși la grupele cu program prelungit. Curtea grădiniței este spațioasă, amenajată conform standardelor de vârstă – spații de joacă, zonă verde, zonă umbroasă, zonă pavată.

Programul de funcționare al  instituției:

La secția română sunt 5 grupe cu program prelungit, iar la secția maghiară 4 grupe, iar pe lângă grupele cu program prelungit funcționează o grupă cu program normal, la secția română.

Programul zilnic este următorul:

5:30-8:00 primirea copiilor

8:00-8:30 activități de dezvoltare personală

8:30-9:00 servire mic dejun

9:00-11:00 activitatea didactică

11:00-12:00 jocuri, activități în aer liber

12:00-12:45 servirea prânzului

12:45-13:00 plecarea copiilor acasă

13:00-15:00 program de somn

15:00-15:30 activități de dezvoltare personală

15:30-17:00 activități recuperatorii, activități alese

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE