Therezia, între trecut și viitor… gastronomie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1117 Vizualizări

Therezia, între trecut și viitor…

La doar 10 km de Tîrgu Mureş, în drumul său, călătorului îi e dat să descopere una dintre cele mai frumoase şi mai pitorești localităţi mureşene, în care tradiția prelucrării laptelui îşi are originile încă din cele mai vechi timpuri.

Poza 2Situată pe cursul pârâului Cuieșd, ascunsă între dealuri fertile şi păşuni mănoase, se află comuna Pănet. O oază în care oamenii locului mai știu să prețuiască valorile autentice, tradiția, dar mai cu seamă adevărul despre gust.

Pănet e locul de unde vine şi Therezia. Un continuator autentic al tradiției prelucrării laptelui în zonă, o companie care încă de la început şi-a propus să aducă din trecut şi să transmită mai departe valorile autentice ale culturii culinare transilvănene.

Fondată în anul 1994 ca o afacere de familie, Therezia s-a bucurat de succes încă de la început. Nu a fost simplu, iar drumul a fost lung şi anevoios, însă cartea pe care Therezia a pariat a fost una sigură: tradiția. Continuarea tradiției şi a spiritului ei cu o gamă de produse tradiționale extrem de diversificată, din care aproape că putem spune că nu lipsește nimic, Therezia vine să potolească cele mai exigente gusturi, dar şi cele mai sofisticate idei despre ce şi cum mâncăm.

IMG_7663Zi de zi, 120 de oameni fac ca laptele să străbată drumul de la preludiu la simfonie, respectând partituri inspirate de vechile rețete tradiționale, autentice, cu materii prime 100% naturale şi un lapte curat şi proaspăt. Cu alte cuvinte, Therezia se încăpăţânează să proceseze exclusiv lapte mureșean de cea mai bună calitate, care în esență nu este altceva decât vectorul unui start bun şi sigur.

IMG_7681Therezia a făcut ca numele României să fie auzit şi peste hotare, fiind una dintre puținele companii românești care se poate lăuda cu exporturi constante către majoritatea țărilor europene, dar mai cu seamă către Anglia şi Germania. Totuși, Therezia rămâne fidelă ideii de a continua şi a promova produsele autentice românești, a desfăta capriciile gurmanzilor care îşi doresc produse proaspete, gustoase, pline de savoare.

IMG_7663Caşcavalul Împletit, Ruladele cu Piper şi Boia ori Rulada cu Cârnați sunt doar câteva repere care ne trezesc amintirea bunicilor şi a străbunicilor noștri care s-au bucurat de o viață curată şi sănătoasă. Un vechi proverb spunea „suntem ce mâncăm”.

Pentru mureșeni, este deja binecunoscută prezența companiei pe piață şi prin prisma magazinelor proprii, unde fiecare dintre noi ne putem bucura de produse lactate naturale și gustoase. Iată şi locațiile unde Therezia vine în întâmpinarea clienților săi cu toata gama de produse:

  • Centru – Piața Victoriei, nr. 31
  • Piața Cuza Vodă – Strada Cuza Vodă, nr. 89
  • Dâmbul Pietros – Bulevardul 1848, nr. 77
  • Tudor – Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 251
  • 7 Noiembrie – Strada 22 Decembrie 1989, nr. 35
  • Pănet – Strada Principală, nr. 406
  • Band – Strada Gării, nr. 1

Therezia vă dorește Paște fericit!

IMG_7655

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE