Home / Agricultura / Veste bună de la APIA Mureş. Bani pentru motorină utilizată în agricultură

Veste bună de la APIA Mureş. Bani pentru motorină utilizată în agricultură

Distribuie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Mureş informează că începând de miercuri, 12 aprilie, efectuează plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură, aferent cantităţilor achiziţionate în trimestrul IV al anului 2016.

Valoarea totală a ajutorului de stat, aprobată la plată pentru cei 202 beneficiari de pe raza judeţului Mureş este în sumă de de 1.353.319 lei, iar valoarea efectivă a ajutorului este de 1,795 lei/litru. Sumele astfel plătite se vor regăsi la dispoziţia beneficiarilor până la sfârşitul acestei  săptămâni. „De asemenea, anunțăm cei 456 de potenţiali beneficiari care au acord prealabil încheiat pentru anul 2017 că până la data de 2 mai 2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 ianuarie – 31 martie”, a precizat Daniel Săvâşcă, director executiv al APIA Mureş.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. „În perioada 2017 – 2020, diferenţa dintre rata accizei standard, calculată prin actualizarea nivelului prevăzut în coloana 4 din anexa nr. 1 la titlul VIII „Accize şi alte taxe speciale” din Legea 227/2015, cu completările ulterioare, potrivit articolului 342 alineatele 2- 4 din acelaşi act normativ, şi rata accizei reduse prevăzută la alineatul 2 se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare. Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru”, a arătat directorul executiv al APIA Mureş.


De asemenea, verificati

Drumuri din Măgherani, asfaltate

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.