Home / Reviste / Reghin / Critical Mass la Reghin

Critical Mass la Reghin

Reghinul are și altceva decât mașini, are bicicliști, sunt de părere cei de la Fondul Comunitar Reghin care vor organiza sâmbătă, 22 aprilie evenimentul Critical Mass Reghin cu tema „În siguranță pe bicicletă”. ”Bicicliștii nu fac gălăgie, nu aglomerează străzile, nu poluează. Orașul trebuie să ne vadă și autoritățile trebuie să ne asculte cererile legate de infrastructura dedicată mersului în siguranță cu bicicleta. De aceea sâmbătă, 22 aprilie, ora 14:00 ne adunăm cu mic cu mare în centrul orașului, în fața Primăriei. Vom avea activități legate de legislația rutieră care privește bicicliștii și vom învăța lucruri practice despre cum să circulăm în siguranță, prin trafic, pe bicicletă. Vom avea activități speciale pentru bicicliștii ”juniori” așa că nu cumva să-i lăsați acasă pe cei mici. Cu ocazia acestui eveniment mai dorim să atragem atenția asupra celor mai frecvente 10 cauze de accidente în care sunt implicați bicicliști. Pe lângă aceste informații o să mai împărtășim participanților  20 motive pentru mersul pe bicicletă și beneficiile mersului cu bicicleta. La finalul evenimentului, aproximativ în jurul orei 17:00, pornim într-o tură de oraș. Așadar, invită-ți toți prietenii bicicliștii din oraș să ni se alăture”, au precizat organizatorii Critical Mass Reghin.

Traseul Critical Mass Reghin

Conform statisticilor de la Serviciul Rutier Mureș în perioada 2010- 2015 accidentele în care au fost implicați bicicliști au crescut treptat de la an la an, de la 9 la 40. În ultimii ani impactul acestor evenimente a fost unul negativ – numărul acestor tipuri de accidente crescând în 2015 de 4,44 ori (de la 9 la 40) față de anul 2010. În acest context, începând cu ora 17:00 se va da startul Marșului bicicliștilor Critical Mass cu tema ”Împreună pentru un trafic mai sigur”, traseul propus de urganizatori, cu durata de o oră, fiind următorul: P-ța Petru Maior – str. Mihai Viteazu – str. Bujorului – str. Apalinei – Sens giratoriu LIDL – str. Iernuțeni – Sens giratoriu Mol – str. Râului – Sens giratoriu str. Sării – str. Sării – Bdul. Unirii – Sens giratoriu Lukoil – str. Pandurilor , sosirea fiind în Parcul Central Reghin. ”În timpul marșului propunem oprirea traficului pe porțiunile de drum (dacă se consideră necesar ) pe unde va trece grupul biciliștilor pe sensul coloanei sau poate va fi suficientă doar escortarea coloanei de bicicliști. De asemenea, înainte de eveniment vom organiza o campanie de informare a bicicliștilor despre cele mai importante articole din codul rutier care se referă la ei, iar în cadrul evenimentului vom distribui fluturași despre echiparea bicicletelor cu elementele obligatorii”, a precizat Cristian-Simion Man, coordonator Fondul Comunitar Reghin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Mustul și plăcinta cu dovleac, savurate la Muzeul ”Anton Badea”

Toamna reprezintă pentru Muzeul Etnografic ”Anton Badea” din Reghin un bun prilej de a prezenta …