Home / Invatamant / Facultatea de Farmacie din Tîrgu Mureș, locul în care vei deveni profesionistul care intervine în toate etapele vieții unui medicament

Facultatea de Farmacie din Tîrgu Mureș, locul în care vei deveni profesionistul care intervine în toate etapele vieții unui medicament

Distribuie

Profesia de farmacist – un angajament pentru o misiune care depășește limitele altei profesii, întotdeauna europeană, niciodată izolată în mod absolut în propriile-i granițe.
Farmacistul – profesionistul din domeniul sănătății care intervine în toate etapele vieții unui medicament, de la concepție, la administrare și urmărire a efectului acestuia în timp.
Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș este locul cel mai potrivit în care să-ți însușești tainele acestei profesii care te va situa printre elitele societății românești.
Facultatea de Farmacie are două programe de studii de licență:
1. Programul de studii Farmacie, cu o durată de 5 ani, program acreditat ARACIS, care se desfășoară în două limbi: limba română și limba maghiară;
2. Programul de studii Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic, cu o durată de 3 ani, un program introdus acum doi ani, autorizat ARACIS și care se desfășoară în limba română.
Continuarea studiilor la ambele specializări este asigurată prin programele de master, prin studii universitare de doctorat, respectiv studii postuniversitare (rezidenţiat, cursuri de perfecţionare).
În prezent, în Facultatea de Farmacie se desfășoară trei programe de master, fiecare cu durata de un an:
1. Calitatea medicamentului, alimentului și mediului – limba română;
2. Cosmetologie și dermofarmacie – limba română;
3. Biotehnologie medicală – limba maghiară.
Detaliile legate de modul de admitere, numărul locurilor bugetate, respectiv cu taxă, competențele asigurate prin frecventarea unuia sau altuia dintre programe se găsesc pe site-ul Facultății de Farmacie (https://www.umftgm.ro/facultatea-de-farmacie).
Garant al calităţii şi securităţii medicamentului, farmacistul are o pregătire teoretică şi practică complexă. Combinând ştiinţele fundamentale (chimie, biologie, fizică) cu cele aplicate (farmacologie, biochimie, tehnică farmaceutică, analiza medicamentului, toxicologie, marketing şi management farmaceutic etc) viitorului farmacist i se asigură un bagaj de cunoştinţe care-l fac competent în diverse domenii: farmacie comunitară/de spital, industria medicamentului, laboratoare de analize chimice/medicale/alimentare, cercetare sau urmarea unei cariere universitare.
Programul de Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic – primul de acest gen din țară, ne asigură un loc aparte printre facultățile de farmacie, noi pregătind absolvenți care se vor îngriji nu numai de sănătatea pacientului, ci și de frumusețea lui. Prin acest program urmărim formarea de profesionişti, lideri în sectorul cosmetic, cu cunoştinţe teoretice şi tehnice în domeniul produsului cosmetic natural sau sintetic. Facultatea a făcut demersuri şi a reuşit introducerea în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior a profesiei de Tehnician dermoterapie estetică.

farmacie 2Ce individualizează Facultatea de Farmacie din Tîrgu Mureș printre celelalte facultăți din țară?
– clădirea impunătoare, nouă, modernă, situată într-un peisaj parcă desprins din poveste;
– accesul la un învățământ de calitate, atât din perspectiva conținutului curriculei universitare, cât și a flexibilităţii acesteia;
– profesionalismul, experiența și dăruirea cadrelor didactice dornice să pună bazele măreției voastre ulterioare;
– baza materială solidă, care nu se rezumă doar la săli de curs moderne, laboratoare spațioase și biblioteci de specialitate, centru de simulare, ci și la terenuri de sport, grădină botanică proprie, grădină de plante medicinale, piscină, microcantină etc;
– capacitatea de a ne adapta mesajul potrivit mersului vremii.
Dacă mai doriți și alte argumente despre… parfumul farmaciei, aruncați o privire pe pagina web a universităţii https://www.umftgm.ro și apoi în sufletul vostru și faceți o alegere care vă poate marca întreaga viață.

Vă așteptăm cu drag!
Decan,
Prof. univ. dr. Daniela-Lucia Muntean15 FARMACIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.