Home / Sanatate / Educația pentru sănătate, promovată în rândul studenților de la „Petru Maior”

Educația pentru sănătate, promovată în rândul studenților de la „Petru Maior”

Departamentul de Management–Economie din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității Petru Maior din Târgu-Mureș a organizat, în perioada 3-6 aprilie, Săptămâna Educației pentru Sănătate, în cadrul căreia s-au desfășurat o serie de workshop-uri și activități.

Activitățile, inițiate și coordonate de către lector dr. Angela On, și-au propus să le ofere studenților o serie de teme de interes din domeniul ocrotirii sănătății, pe de o parte pentru informare cu ajutorul specialiștilor invitați, iar pe de altă parte pentru activități concrete sau probe practice realizate la fața locului.
„S-a urmărit de asemenea o creștere a gradului de implicare a studenților și personalului universității în activitatea de donare de sânge, ca parte a unui comportament civic responsabil”, a precizat lector dr. Angela On.
4 sanatateSăptămâna a debutat luni, 3 aprilie, cu activitatea „Donarea de sânge salvează vieți”, în care studenții s-au întâlnit cu psihologul Marinela Lazăr, de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș.
„Informațiile prezentate au fost extrem de practice și utile, iar dialogul ulterior cu specialistul invitat a contribuit la motivarea participanților de a participa la acțiunea propusă de donare voluntară de sânge. Pe parcursul întregii săptămâni s-au organizat deplasări la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, astfel că un număr de peste 30 de studenți și angajați ai universității au donat sânge”, a arătat lector dr. Angela On.

Tehnici de acordare a primului ajutor
Maria Casoni, asistent medical la SMURD Mureș, le-a prezentat marți, 4 aprilie, studenților tehnicile de acordare a primului ajutor și procedurile care se aplică în diferite situații de urgență, studenții având ocazia să simuleze aplicarea unor proceduri. Prezentarea a avut loc în cadrul activității „Lanțul supraviețuirii”.
Dr. Liana David, alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Mureș, au prezentat miercuri, 5 aprilie, serviciile instituției și au adus în atenția studenților problematica diabetului zaharat, prezentarea fiind urmată de o sesiune de testare voluntară a nivelului glicemiei.
Joi, 6 aprilie, a avut loc evenimentul „Ai grijă de sănătate și fugi de obezitate!”, în cadrul căruia șef de lucrări Florina Ruță și prep. Iustin Bilibou, de la UMF Târgu-Mureș, au adus în discuție problematica alimentației sănătoase pentru prevenirea obezității.
„Acestă serie de evenimente organizate în preajma Zilei Mondiale a Sănătății s-a bucurat de interes în rândul studenților, fapt confirmat de numărul mare de participanți, astfel că avem în vedere continuarea și pe viitor a acțiunilor de acest tip”, a precizat conf.univ.dr. Mihaela Kardos, director departament.2 sanatate1 sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Apendicita ne poate pune viața în pericol?

Apendicita: Definitie, simptome, complicatii, diagnosticare si tratament Apendicita este o inflamație a apendicelui, o pungă …