Home / Sanatate / Obiectivele Spitalului din Sighișoara în anul 2017

Obiectivele Spitalului din Sighișoara în anul 2017

Distribuie

Anul 2017 se anunță a fi unul cu obiective importante pentru conducerea Spitalului Municipal din Sighișoara, care dorește atât achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație, cât și realizarea reparațiilor la clădirile în care funcționează secțiile Spitalului. Despre bugetul alocat Spitalului Municipal Sighișoara în acest an, despre investiții, obiective și echipa medicală ne vorbește dr. Aurelia Mașca managerul Spitalului Municipal din Sighișoara.

Reporter: Care este bugetul Spitalului Municipal din Sighișoara pentru anul 2017 și care sunt principalele obiective pe care doriți să le îndepliniți?
Dr. Aurelia Mașca, manager Spitalul Municipal din Sighișoara: Comitetul Director din cadrul Spitalului Municipal din Sighișoara a realizat o listă de investiții pentru anul 2017, care a fost prezentată Consiliului de Administrație și aprobată. Astfel, pentru anul 2017, din veniturile proprii Spitalului, secțiunea Dezvoltare, Spitalul alocă suma de 1.482.000 lei. Din această sumă se alocă 531.000 lei pentru aparatură medicală pentru secțiile și compartimentele Spitalului. Vom achiziționa aparatură medicală la Cabinetul Oftalomologie: un oftalmoscop, un biomicroscop, un perimetru, o masă cu echipament oftalomologic, practic cabinetul va beneficia de dotări moderne. Cabinetul Dermatologie va fi dotat cu un electrocauter și sistem de crioterapie. La Secția Obstetrică-Ginecologie se va achiziționa o masă de operații, o lampă scialitică, un aspirator de secreții și un ecograf. La Compartimentul ORL se va achiziționa un videolaringoscop și un nasofaringoscop. La Blocul Operator vom achiziționa o mașină de spălat instrumentar și totodată vom relansa în procedură de achiziție publică achiziția celor trei lifturi, la Secțiile Chirurgie și Medicală.
De la bugetul local, Consiliul Local a alocat și aprobat suma de 608.000 lei care va fi utilizată în general pentru reparații capitale și consolidări exterioare ale clădirilor, precum și pentru studii DALI, pentru stabilirea valorii de investiție la toate clădirile spitalului. Astfel, pentru reparația capitală a celor două clădiri ale Secției Pediatrie ne-a fost alocată suma de 350.000 lei. Vom face două studii DALI pentru a stabili valoarea investiției pentru repararea capitală exterioară fațadă și acoperiș a clădirilor în care funcționează Secția Interne și Secția Pneumologie, vom avea un studiu DALI pentru încălzire centrală la Secția Pediatrie, vom avea un proiect tehnic pentru toată instalația de gaz din spital și încă un proiect tehnic pentru realizarea mutării Secției Obstetrică-Ginecologie din locația în care există în locația nouă. Imediat după lansarea bugetului vom lansa procedurile de achiziție publică. Ne dorim să reușim să ducem la bun sfârșit obiectivele pe care ni le-am în acest an.

Rep.: Cum se prezintă situația în ceea ce privește echipa medicală a spitalului?
Dr. Aurelia Mașca: Am mărit echipa medicală cu patru medici specialiști, deci acum avem 50 de medici. Este vorba despre un medic ortoped, un medic ginecolog, un medic pediatru și un medic de medicină de laborator. În privința asistenților medicali stăm bine și în curând vom demara un concurs pentru posturile vacante de asistent medical, infirmier și brancardier. În specialitățile psihiatrie, fizioterapie și diabet avem deficit de medici, dar vom scoate posturile la concurs.
„Fiind un oraş medieval cu o cetate unică în felul ei, care atrage mulţi turişti numărul lor fiind în creştere, echipa managerială este în permanenţă preocupată de aprovizionarea ritmică cu medicamente şi materiale sanitare, cu dotarea cu aparatură şi sporirea confortului hotelier.
Spitalul deserveşte o populaţie de 73.560 de locuitori din Sighişoara şi teritoriu arondat, fiind la limita a trei judeţe de unde avem adresabilitate şi are un număr de 43 de medici care asigură servicii medicale de calitate.
În Spitalul Municipal Sighişoara a fost primul meu loc de muncă de la absolvirea Facultaţii de Medicină, cu o întrerupere de 9 luni. După stagiatură am aparţinut acestui oraş şi spital. Pe lângă sentimentele care mă leagă de oraş consider că a fi managerul unui spital vechi de 117 ani este în primul rând o provocare, o provocare în sensul că un spital din secolul XIX trebuie să funcţioneze la standardele unui spital de secol XXI.” – dr. Aurelia Mașca 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.