FOTO: Moaşte ale Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, la Catedrala Mare Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 735 Vizualizări

FOTO: Moaşte ale Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, la Catedrala Mare

Peste patru luni, în data de 12 august 2017, se vor împlini cinci ani de când Catedrala Ortodoxă “Înălţarea Domnului” din Târgu-Mureş deţine o parte din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna.

„Ne obligă la o viaţă duhovnicească”

Acestea au fost aduse la Târgu-Mureş de către Sinodul Mitropolitan de la Sibiu, cu ocazia manifestării prilejuite de resfinţirea Catedralei Mari. “În urmă cu cinci ani, în 12 august 2012, prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Irineu s-a resfinţit Catedrala, în urma unor lucrări de reparaţii capitale. La acest eveniment a participat Sinodul Mitropolitan de la Sibiu, iar printre invitaţii Înaltpreasfinţitului Irineu s-a aflat şi Mitropolitul Laurenţiu Streza. Venind la sfinţire, Mitropolitul a avut bunăvoinţa să ne facă dar moaşte ale Sfântului Andrei Şaguna, pe care le-am aşezat din momentul acela în Catedrală, la început pe Sfântul Altar, iar apoi, după ce am găsit locul şi mobilierul potrivit, în absida din partea stângă a Catedralei. Puţină lume ştie, dar multă lume care vine la Catedrală se roagă şi moaştelor Sfântului Andrei Şaguna, care ne onorează şi ne şi obligă în acelaşi timp la o viaţă duhovnicească şi ne obligă în primul rând la o viaţă care să slujească din partea fiecăruia dintre noi credinţa creştină ortodoxă şi sufletul creştinului bun”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, părintele dr. Silviu Negruţiu, paroh la Catedrala Ortodoxă „Înălţarea Domnului” din Târgu-Mureş.

„Preocupare a înnoirii sufletului ortodocşilor”

Valoarea moaştelor găzduite de Catedrala Mare din Târgu-Mureş este cu atât mai mare cu cât Sfântul Ierarh Andrei Şaguna poartă numele Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. „Aceste moaşte sunt de valoare pentru că Andrei Şaguna poartă numele apostolului care ne-a încreştinat, Sfântul Andrei, fratele lui Petru, şi că unul dintre semenii noştri într-o credinţă curată şi într-un statut permanent de preocupare a înnoirii sufletului ortodocşilor a reuşit să se asemene Ocrotitorului României, Sfântul Andrei. Andrei Şaguna este cel care mulţumeşte mamei sale pentru performanţele pe care a reuşit să le împlinească în credinţă, în viaţă şi în sânul românilor din Transilvania”, a subliniat părintele dr. Silviu Negruţiu.

Alex TOTH

112

113

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE