Home / FC Municipal / La ASA a fost decis al cincilea antrenor: Ionel Ganea

La ASA a fost decis al cincilea antrenor: Ionel Ganea

Distribuie

După Dario Bonetti, Dan Alexa, Ilie Stan și Ionuț Chirilă, conducerea clubului de fotbal ASA Târgu-Mureș a decis noul antrenor. Acesta va fi Ioan Viorel Ganea, care s-a aflat deja în tribuna stadionului Trans Sil la partida dintre ASA și ACS Poli Timișoara de sâmbătă, încheiată 0-0. Cu opt partide răămase până la finalul sezonului de Liga I, mureșenii ocupă în continuare ultima poziție în clasament, la 5 puncte în urma echipelor Concordia Chiajna și Pandurii Târgu Jiu

În vârstă de 44 de ani, pe care îi va implini în august, născut în Făgăraș, Ganea a început ca jucător la Brașov, cu care a debutat în prima divizie în anul 1994. A mai evoluat apoi la formațiile Universitatea Craiova, Gloria Bistrița și Rapid București, până în 1999, după care a plecat în Germania, la VfB Stuttgart, unde a stat patru ani. După nici un an în Turcia, la Bursaspor, a ajuns în Anglia, la  Wolverhampton Wanderers. Cu aceasta a retrogradat în sezonul 2003-2004, dar a mai rămas doi ani, jucând în liga a doua. În 2006 a revenit în România, semnând de această dată cu Dinamo București.  A părăsit „haita” în ianuarie 2007, ajungând din nou la Rapid, după care s-a transferat la FC Timișoara, unde și-a încheiat cariera de jucător.

 

Golgheter cu două echipe în același sezon

Ionel Ganea a fost golgheterul Diviziei A în sezonul 1998-1999, când a înscris 28 de goluri, 17 în tur la Gloria Bistrița și 11 în retur pentru Rapid București, pentru ambele jucând câte 16 meciuri. Ganea are și 45 de prezențe în echipa națională, alături de care a participat la EURO 2000. Pentru „tricolori” a jucat în perioada 1999-2006 și a înscris de 19 ori.

După retragerea din activitatea de jucător a fost director sportiv la Dinamo, apoi a preluat funcția de antrenor secund al echipei, cu Cornel Țălnar principal. Ca antrenor principal s-a aflat pe băncile echipelor Dinamo II, Sănătatea Cluj, Rapid Chișinău, Universitatea Cluj, Rapid București, Dunărea Călărași și FC Voluntari, de care s-a despărțit în urmă cu un an. În Liga 1, tehnicianul a mai fost doar la U Cluj, în sezonul 2012-13 și Rapid, în sezonul 2014-15.

Noul antrenor a semnat cu ASA un contract până la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire.

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.