Pregătește-te! Fii pe val! Începe a opta ediție Mureş Marathon” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

Pregătește-te! Fii pe val! Începe a opta ediție Mureş Marathon”

 

În urma succesului din anii precedenți, Echipa Outdoor Experience organizează între 21-23 aprilie pentru a VIII-a oară, concursul amator de rafting, caiac și canoe „Mureş Marathon”, compus dintr-un un maraton și o probă de slalom pe ape repezi. Locul de organizare – valea Mureşului.

Potrivit organizatorilor, concursul de slalom pe ape repezi începe pe 22 aprilie, sâmbătă, la ora 10.00, urmat de maraton. Startul se va da în localitatea Meștera (jud. Mureș)  la ora 14.00, iar sosirea va fi la tabăra de bază, în comuna Răstolița. Distanţa care trebuie parcursă de fiecare concurent sau echipaj este de 24 km indiferent de categorie.

Înregistrarea, în prealabil, se poate face online prin descărcarea formularului de pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html sau la fața locului pe 21 aprilie, vineri, în tabăra de bază sau în ziua concursului între orele  8.00 şi 10.00 la punctul de înregistrare de lângă locul de desfășurare al concursului de slalom.

Opt categorii diferite

Participanții pot concura în opt categorii diferite, în funcție de ambarcațiune: caiac de ape repezi cu lungimea sub 2,6 m, caiac de ape repezi cu lungimea între 2,6 m-3,1 m, caiac slalom, caiac de tură, canoe gonflabilă – trek, caiac gonflabil 2 persoane, raft, respectiv categoria open (orice ambarcațiune care nu intră în primele 7 categorii). Fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul propriu şi trebuie să plătească taxa de înscriere în dimineaţa concursului. Între start şi final concurenţii sunt obligaţi să treacă pe la punctul de control care se va afla pe malul stâng al râului, aproximativ la mijlocul traseului (după confluența Mureșului cu pârâul Sălard).

După premiere organizatorii vor organiza diferite jocuri, un foc de tabără și o petrecere.

În ultimii ani sporturile pe ape repezi (rafting, whitewater kayaking) au devenit tot mai populare în România.

Mureș Marathon a devenit un concurs internațional și unul dintre cele mai semnificative evenimente de white-water din țară; anul trecut au participat peste 180 de concurenți, majoritatea din România, dar și din Ungaria, Bulgaria, Austria și Franța.

Înaintea organizării maratonului am analizat principalele râuri din România din punct de vedere al dificultății, accesibilității, etc. În final am ales râul Mureş deoarece dificultatea (ZWC–WWII) râului permite participarea amatorilor în concurs, este uşor accesibil şi nu în ultimul rând, se află în mijlocul ţării.

Mai multe informații despre concurs puteți găsi pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/Mures-Marathon.html.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE