Home / BC Mures / BC Mureș, outsiderul cu cele mai mari șanse

BC Mureș, outsiderul cu cele mai mari șanse

Distribuie

După disputarea primelor două partide din cadrul „sferturilor” Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș este singura dintre cele patru echipe care a obținut o victorie în cele două întâlniri susținute în deplasare. Mureșenii au câștigat detașat a doua întâlnire disputată la Sibiu cu CSU, 75-54, după ce în prima au cedat cu 66-76 și vor susține cele două întâlniri de la Târgu-Mureș joi, ora 17.30 și sâmbătă, ora 20.00.

Prima calificată în semifinale este U-BT Cluj, care a trecut în doar trei partide de SCM U Craiova, iar aseară s-au disputat jocurile trei din confruntările BC Timișoara-CSM Oradea și BCM U Pitești-Steaua CSM Eximbamk București, în ambele echipele oaspete pornind cu avantaj de două victorii.

Înaintea celei de-a treia întâlniri dintre mureșeni și sibieni, CSU avea un avantaj în ultimele confruntări, cu două victorii obținute în sezonul regulat, dar ambele reușite în momente în care echipa mureșeană avea probleme serioase de lot, de fiecare dată câțiva dintre jucătorii de bază ai echipei plecând tocmai îanaintea acestor confruntări. În ultima întâlnire disputată la Târgu-Mureș sibienii au „spart gheața” după 10 ani în care nu mai reușiseră o victorie în „junglă”, dar condițiile erau cele prezentate înainte.

bc mures

Optimism temperat și prudență în tabăra mureșenilor

Cu un moral ridicat după victoria din al doilea meci disputat la Sibiu, mureșenii vor încerca să încline balanța în favoarea lor, dar sunt totodată conștienți de dificultatea jocurilor și conducerea consideră în continuare echipa sibiană favorită. „La Sibiu au fost două meciuri deosebit de grele, în fața unei echipe care practică un joc foarte agresiv, bazat mult pe angajamentul fizic și care, nu întâmplător a încheiat pe locul doi campionatul regulat. Noi am avut de învățat din cele două jocuri și este bine că am reușit să eliminăm din greșelile făcute în primul. Avem șansa de a închide seria la Târgu-Mureș, dar știm că ne așteaptă două meciuri extrem de grele, primul l-aș numi chiar infernal. Pot spune în continuare că echipa din Sibiu este favorită la calificare, dar aceasta se joacă și s-a văzut pe parcursul campionatului că diferențele dintre echipe nu este mare și avantajul terenului propriu nu este decisiv. Îmi doresc în schimb ca arbitrajul să fie unul corect, fazele să fie apreciate cu aceeași unitate de măsură. Totodată, fac un apel și către suporterii noștri să vină în număr cât mai mare și să susțină echipa așa cum au făcut-o și până acum”, a declarat antrenorul mureșenilor, Szászgáspár Barnabás.

Președintele clubului Béres Loránd a ținut să sublinieze faptul că echipa mureșeană a reușit să treacă peste șocul primei înfrângeri și a echilibrat duelul. „Este foarte bine că șocul primului eșec a fost trecut cu bine, dar am observat la băieți o mobilizare și dorința de victorie după prima întâlnire. Ne bucurăm că ne-am revenit și vom încerca să oferim în continuare baschet de calitate sponsorilor și suporterilor, să facem performanță”, a completat președintele clubului.

Se anunță așadar două jocuri „de foc”, cu o calificată sau poate chiar cu joc decisiv, care ar urma să se joace la Sibiu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.