Home / Administratie / Campanie împotriva căpușelor, la Târgu-Mureş

Campanie împotriva căpușelor, la Târgu-Mureş

Având în vedere riscul crescut de apariţie a căpuşelor, precum și înregistrarea unor cazuri de mușcături de căpușe, municipalitatea prin intermediul Administrației Domeniului Public a demarat acțiunea de dezinsecție terestră împotriva căpușelor.
„Am acționat în mai multe zone ale orașului pentru combaterea populațiilor de căpușe, printre care: liziera pădurii din zona Căii Sighișoarei, zona verde și zona pistei de la Platoul Cornești, precum și zona Complexului Weekend. Substanţele folosite nu sunt dăunătoare nici pentru om şi nici pentru animalele de companie, astfel că zonele în care se desfăşoară acțiunea de dezinsecție sunt în siguranţă, neexistând vreun pericol pentru cei care le frecventează. Țin să precizez faptul că, în urmă cu două săptămâni am efectuat și monitorizarea rozătoarelor, prin intermediul căreia vom vedea și determina gradul de infestare, fiind depistate zonele cu o puternică infestare, asupra cărora se va insista în mod deosebit. Imediat ce vom finaliza campania în ceea ce privește „Curățenia de primăvară” și în funcție de condițiile meteorologice vom începe acțiunea propriu-zisă de combatere a rozătoarelor de pe raza orașului”, a precizat Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Candidații PNL Mureș pentru parlamentare

Filiala Partidului Național Liberal (PNL) Mureș a stabilit lista definitivă a candidaților pentru alegerile parlamentare …