Campionii la futsal au pierdut primul duel cu harghitenii Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Campionii la futsal au pierdut primul duel cu harghitenii

În prima partidă disputată în play-off-ul Ligii 1 la futsal, City’us Târgu-Mureș a pierdut cu scorul de 1-3 (0-1) pe teren propriu în fața formației FK Odorheiu Secuiesc. Pentru formația mureșeană a înscris Bogdan Covaci în minutul 38, iar harghitenii au punctat prin Szecsi (min. 3), Manya (37) și Miklos (40).

Jocul a fost unul foarte spectaculos, disputat într-un ritm alert, cu multe ocazii la cele două porți. Mai experimentata echipă oaspete a fost mult mai pragmatică, profitând de ocaziile avute, chiar dacă diferența dintre cele două nu a reflectat pozițiile ocupate la finalul sezonului regulat, unde oaspeții au încheiat pe locul 3, iar mureșenii, aflați încă în posesia titlului, doar pe 6. Rezultatul a stat pe muchie de cuțit până la finalul întâlnirii.

Oaspeții au deschis scorul la sfârșitul celui de-al treilea minut de joc, practic la prima acțiune periculoasă, când Szecsi l-a lobat pe Tătar, ieșit neinspirat la marginea careului. Tânăra echipă mureșeană a avut în continuare mai mult posesia, și-a creat câteva situații bune de a restabili egalitatea, unele chiar în situații față în față cu portarul harghitenilor. Aceștia au avut mai puține ocazii de a majora avantajul, dar contraatacurile purtate în mare viteză au fost deosebit de periculoase. Totuși, până la pauză nu s-a mai înscris și oaspeții au intrat cu avantaj de un gol la vestiare.

 

Superioritate la posesie pentru gazde, eficiență de partea oaspeților

 

În repriza secundă jocul a avut același ritm alert, cu ocazii la ambele porți și doi portari cu intervenții salvatoare. Lipsa experienței mureșenilor s-a văzut în special spre finalul întâlnirii. Doar cu căpitanul Bogdan Covaci, Mario Duque și Vlad Țipău printre jucătorii cu mai multă experiență în teren, mureșenii s-au apropiat deseori de poartă, dar finalizarea a lăsat de dorit, deși când mai erau 7 minute de joc gazdele au folosit în faza de atac formula cu portar-jucător, Duque fiind cel folosit în acest rol. Atacurile în viteză a oaspeților au fost concretizate când mai erau trei minute de joc, la o minge pierdută de campioni în jumătatea proprie, valorificată de Manya. Conturile păreau încheiate, dar City’us a revenit în joc foarte rapid, la un șut deviat al lui Covaci. Ultimele faze ale întâlnirii s-au jucat pe contre, de totul sau nimic. Diferența de pe tabelă nu avea importanță, doar victoria conta, mureșenii încercând să ducă jocul în prelungiri. Soarta întâlnirii a fost însă decisă cu 45 de secunde înainte de final, când oaspeții au înscris golul decisiv la o neatenție în apărare.

Scorul este așadar 0-1 după primul meci și harghitenii mai au nevoie de o victorie în maximum două întâlniri care le vor disputa pe teren propriu. În ciuda înfrângerii, tinerii jucători mureșeni au demonstrat că sunt pe drumul cel bun și se pot bate de la egal la egal cu cele mai puternice echipe ale campionatului. Al doilea meci va avea loc duminică, 23 aprilie, de la ora 18.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE