Mobilier de spital, donat de italieni Spitalului din Târnăveni Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1909 Vizualizări

Mobilier de spital, donat de italieni Spitalului din Târnăveni

Asociația Întreprinzătorilor Italieni Cluj și Crucea Verde Predappio Italia au donat miercuri, 19 aprilie, Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni mobilier de spital constând în 40 de paturi cu roți, 30 de scaune, 28 de noptiere cu masă, cinci scaune cu rotile și un pat de vizită, care vor ajunge la Secția Psihiatrie.

Managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, ec. Zsuzsanna Megheşan, a transmis, miercuri, că Secția Psihiatrie numără 320 de paturi, astfel încât donația făcută de către Asociația Întreprinzătorilor Italieni Cluj este de mare folos.
„Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni este formată din două secții pentru acuți, cu câte 50 de paturi, și două secții pentru cronici, cu câte 110 paturi. Secția pentru cronici înseamnă pacienți care sunt internați de peste 40 de ani și care nu au aparținători. Unii dintre ei sunt internați pe secție de la vârsta de 18 ani, după ce au ieșit de la casele de copii. Pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere a acestor pacienți aveam nevoie de paturi și iată că acestea au ajuns la noi cu ajutorul Asociației Întreprinzătorilor Italieni Cluj. Cele 40 de paturi, noptiere și scaune ne sunt de mare folos”, a declarat ec. Zsuzsanna Megheşan.
2 discutiiEc. Zsuzsanna Megheşan a arătat că în cadrul Secției Psihiatrie sunt internați pacienți din toate zonele țării, iar un obiectiv important în perioada următoare îl reprezintă înființarea unei secții destinate pacienților cronici temporari.
„Pe secțiile pentru acuți durata medie de spitalizare este 11 zile, iar pe secțiile pentru cronici avem pacienți permanenți. Pacienții sunt din toate zonele țării. Ideal ar fi să facem o secție de cronici temporari, cu durată de 49 de zile de spitalizare, care să facă trecerea între acuți și cronici permanenți. Acest segment ne lipsește, însă încercăm să realizăm acest obiectiv. Nu vorbim despre modificarea numărului de paturi, ci despre faptul că din cele 100 de paturi de acuți să transformăm 50 de paturi în secție de cronici temporari”, a afirmat managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

3 paturiÎn sprijinul spitalelor de ani buni
Președintele Asociației Întreprinzătorilor Italieni Cluj, omul de afaceri Camillo Torta, a declarat că Asociația Întreprinzătorilor Italieni din Cluj și Crucea Verde Predappio Italia donează de ani buni spitalelor din zonă aparatură medicală, mobilier și consumabile, lucruri atât de necesare bunei desfășurări a activității medicale.
„Asociația Întreprinzătorilor Italieni Cluj s-a înființat în anul 2002 cu scopul de a sprijini antreprenorii italieni din punct de vedere birocratic. De-a lungul anilor, antreprenorii care au venit să investească în România s-au pregătit foarte bine în acest sens, iar noi ne-am gândit să ne îndreptăm atenția și spre partea socială și astfel să sprijinim centrele sociale și spitalele. Am început cu Mănăstirea Dumbrava, unde beneficiau de ajutor 120 de copii abandonați și 50 de bătrâni. Le-am oferit hrană și am construit 50 de băi complet utilate. Apoi am inițiat colaborarea cu Crucea Verde Italia și astfel am început să aducem ajutoare pentru spitale. Am început cu Spitalul din Turda, unde am adus paturi, saltele, scaune cu rotile, consumabile și Computer Tomograf. Au urmat Spitalele din Gherla și Abrud. Reprezentanții acestor spitale țin legătura cu noi și ne contactează periodic pentru a ne transmite de ce anume mai au nevoie, iar noi încercăm să aducem lucrurile de care au nevoie. Noi facem aceste lucruri pentru a demonstra că scopul nostru este de a ajuta, nu doar de a câștiga. Mă bucur că am început o colaborare cu Spitalul din Târnăveni. Mărturisesc că nu mă așteptam să fie un spital atât de mare. Vom sprijini acest spital de fiecare dată când vom mai avea posibilitatea”, a declarat Camillo Torta.

Recent, Spitalul Municipal Gherla a primit un aparat mobil de radiologie și un aparat pentru ORL, iar în această vară va ajunge la unitatea medicală un computer tomograf de ultimă generație. Este a treia oară când Spitalul din Gherla beneficiază de ajutor din partea italienilor. La rândul său, Spitalul Municipal Turda a primit, în anul 2015, un computer tomograf din Italia, cu sprijinul omului de afaceri Camillo Torta. 4 paturi

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE