Home / Invatamant / UMF Tîrgu Mureș, în topul finanțărilor ERASMUS+ pentru anul 2017
UMF in Raportul integrității

UMF Tîrgu Mureș, în topul finanțărilor ERASMUS+ pentru anul 2017

Distribuie

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a anunțat rezultatele selecției candidaturilor depuse pentru proiecte de mobilitate în învățământul universitar în cadrul Programului Uniunii Europene ERASMUS+.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș a anunțat miercuri, 19 aprilie, pe site-ul propriu, că a primit o finanțare de 986.625 de euro, din care 577.500 de euro pentru mobilități ale studenților, pentru plasamente, 250.000 de euro pentru mobilități ale studenților, pentru studii, 37.575 de euro pentru mobilități ale personalului universitar pentru predare, 14.550 de euro pentru mobilități de formare a personalului universitar și 107.000 de euro pentru sprijin în vederea organizării mobilităților.

„Această sumă plasează din nou Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș pe prima poziție între universitățile de medicină și farmacie din țară în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru mobilități internaționale prin programul ERASMUS+, fiind în acord cu strategia actuală de internaționalizare a Universității.
Programul ERASMUS+ este gestionat la nivel de Universitate de către Departamentul de Relații Internaționale coordonat de prorector prof. dr. Angela Borda, înregistrând în acest an o creștere a finanțării cu 26,5% față de anul anterior, aceasta fiind de 4,6 ori mai mare față de cea din anul 2012”, se transmite pe site-ul Universității.
Cu un buget anual de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014-2020), ERASMUS+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.