Creșa Îngerașul, Porți deschise și deschidere spre frumos și dezvoltare Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2809 Vizualizări

Creșa Îngerașul, Porți deschise și deschidere spre frumos și dezvoltare

foto 2

A fost veselie mare, joi, 20 aprilie, la creșa Îngerașul din Sângeorgiu de Mureș unde, cei interesați, au putut vizita instituția, de Ziua Porţilor Deschise. Părinţii, bunicii şi copiii au fost invitaţi să viziteze spaţiile destinate activităţilor, să discute cu personalul creşelor şi să afle direct tot ce au nevoie pentru a-şi alege în cunoştinţă de cauză creşa la care micuţii vor merge de la toamnă, aici au aflat ce calităţi au doamnele educatoare, cât de importante sunt rutinele şi deprinderile care se formează în programul zilnic al copilului, care este oferta educaţională a grădiniţei, ce activităţi vor fi puse la dispoziţia părinţilor şi a copiilor, cine alege şi cum alege aceste activităţi, prin ce se diferenţiază această grădiniţă de alte instituţii, ce învaţă şi ce mănâncă copilul la grădiniţă, care este programul zilnic din grădiniţă, baza materială, proiectele, parteneriatele, cultura calităţii. Este un lucru bine știut, copiii plâng mai des în perioada de acomodare la creșă, dar personalul se ocupă de acest aspect, liniștindu-i, aducându-le aproape obiectele familiare și asigurându-le blândețea și siguranța celor în grija cărora se află.

foto 4

Socializarea și învățatul unul de la altul

Potrivit informațiilor furnizate de directoarea creșei, Julia Szakács-Mikes, acomodarea copilului în creşă este un proces care necesită timp şi răbdare, dar venind la creşă, copilul are ocazia să experimenteze situaţii de separare de părinţi, să înţeleagă că părinţii vin întotdeauna şi îl iau acasă şi să capete încredere în capacităţile proprii. Micuțul va înţelege treptat că se poate simţi bine şi în lipsa părinţilor, şi în medii noi, în colectivitate, înconjurat de alţi adulţi decât părinţii, personalul creşei. De la împărţitul jucăriilor, la cunoaşterea limitelor sau a regulilor de salut, renunțarea la pampers și ”făcutul la oliță”, până la negocieri, toate se învaţă de un copil mai ales prin contacte cu cei de aceeaşi vârstă. Deşi grupul de prieteni pare să capete importanță abia după vârstă de 7-8 ani, copiii au nevoie de prieteni de aceeaşi vârstă şi cu interese comune mult mai devreme.

foto 3

Ce oferă creșa Îngerașul

Creșa dispune de 60 de locuri, câte 15 copii într-o grupă, respectiv o grupă mică, o grupă mare și două mijlocii, mixte, fiecare personalizată cu alt nume: grupa Curcubeu,  Raza de soare, Steluțele și Picături de ploaie. În fiecare grupă de copii activează două educatoare și două îngrijitoare, copiii fiind supravegheați de un medic specialist pediatru, două asistente medicale și un psihoterapeut care săptămânal face exerciții cu ei. Jucăriile și felul în care sunt concepute spațiile și toaletele sunt menite să le ofere copiilor un climat de destindere, dar şi de competiţie benefică dezvoltării individuale a copiilor. La toate acestea se adaugă o oază de linişte în curtea grădiniţei, unde se află şi aparatele de joacă. La ora actuală, în creșă sunt copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 3 ani.

Parteneriat părinți- personal

Construită din fonduri europene de către autoritățile locale, în jur de 80-90%  din cheltuieli sunt suportate de către Primăria orașului Sângeorgiu de Mureș. Sub sloganul ”Locul potrivit pentru copilul dumneavoastră”, aici se asigură baza tehnico-materială necesară activităţilor de dezvoltare a deprinderilor şi abilităţilor copiilor, părinții nu trebuie să vină cu bani de acasă, nu se solicit bani pentru ”fondul creșei”. Micuților li se asigură un program educativ complex, adaptat fiecărei grupe de vârstă, în vederea stimulării fizice şi psihice, însuşirea deprinderilor igienice adecvate vârstei, și se promovează jocul ca formă de activitate, metodă, procedeu şi mijloc de realizare a demersurilor educaţionale la vârstele timpurii. Jocul este esenţial pentru dezvoltarea cognitivă şi emoţională a copilului, asta pentru că cea mai mare parte a învăţării la copii are loc prin imitaţie. Întreg personalul colaborează cu familiile copiilor care frecventează creşa şi realizează o relaţie de parteneriat activ cu părinţii, în vederea respectării interesului copilului.

foto 5

Totul pentru binele îngerașului

” Creșa Îngerașul vă așteaptă într-o atmosferă caldă, familiară, săli de grupă spațioase concepute în așa fel încât să încurajeze mișcarea și explorarea, spațiu de joacă modern și un personal calificat, care stă la dispoziția copiilor din Sîngeorgiu de Mureș. Micuții învață cântece și poezii, vopsesc ouă de Paști, pictează, organizăm serbări pentru sărbătorile de Crăciun, bal mascat, toate activitățile fiind pe măsura vârstei lor și după placul și dispoziția lor, asigurăm un program de educație timpurie adecvat vârstei, nevoilor, potențialului de dezvoltare și particularităților copiilor de doar câteva luni până la 3 ani ” precizeză directoarea creșei, Julia Szakács-Mikes. Înscrierile în creșă pentru anul școlar 2017-2018 se fac în perioada 6-26 iunie la sediul creșei de pe strada Petki David nr.111A, în spatele grădiniței Bambi, fiind disponibile 30 de locuri. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0365 882419, scriind pe adresa cres@singeorgiudemures.eu sau la sediul creșei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE