Cursuri de programare pentru copiii din Târgu-Mureș Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 795 Vizualizări

Cursuri de programare pentru copiii din Târgu-Mureș

Vești bune pentru copiii care își doresc să învețe programare într-un mod distractiv și atractiv. Se reiau, la Târgu-Mureș, sesiunile menite să crească interesul copiilor și adulților față de știință, tehnologie, inginerie și matematică, prin proiecte, demo-uri interesante și prezentări fascinante ale altor participanți și profesioniști locali.

Creat de asociația non-profit Innodrive din Târgu-Mureș, TechDrive este un program inițiat pentru a crește interesul copiilor și adulților față de știință, tehnologie, inginerie și matematică. În cadrul fiecărei sesiuni, participanții învață cât mai multe din domeniul ales, prin parcurgerea de module tematice distractive.
„Am initiat TechDrive ca un curs gratuit de 24 de săptămâni în 2015, pentru a crește înțelegerea și apetitul copiilor către domeniul IT prin training-uri, ateliere de lucru și resurse e-learning. Programul a evoluat din 2015 adaptându-se la module de învățare și de motivare a copiilor și părinților. Ajunși la a patra ediție în 2017, atelierele au loc săptămânal, timp de șapte sesiuni, în perioada 22 aprilie – 15 iunie, cu mici pauze de 1 mai și de Rusalii. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani și are scopul de a-i învăța programare într-un mod atractiv, prin proiecte interesante, demonstrații și prezentări fascinante ale unor invitați și profesioniști locali, de a aduce împreună copii cu aceleași interese și, nu în ultimul rând, de a crea la final proiecte interesante. Fiecare modul aduce noi provocări, iar participanții vor câștiga încredere și abiliăți esențiale”, a afirmat Monica Cacina, inițiatoarea TechDrive.

Demersul asociației s-a bucurat de mare succes în ultimii ani, ceea ce înseamnă că proiectele educaționale de acest fel sunt necesare.
„Am fost cu toții surprinși, în ultimii doi ani de TechDrive, de agilitatea și capacitatea copiilor, care au parcurs foarte rapid activitățile desfășurate. Acest lucru ne demonstrează din nou necesitatea unor astfel de programe educaționale care să le stimuleze inteligența și să îi ajute să se dezvolte în domeniul în care sunt talentați, începând de la vârste fragede”, a mai precizat Monica Cacina.
Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul www.techdrive.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE