Home / Recomandări zi de zi / Dronă ridicată ilegal lângă Cimitirul Eroilor Sovietici

Dronă ridicată ilegal lângă Cimitirul Eroilor Sovietici

Poliţia Locală Târgu-Mureş a fost sesizată recent, în data de 15 aprilie, în jurul orei 15.30, că în zona Platoului Corneşti, mai exact în imediata apropiere a parcului din faţa Cimitirului Eroilor Sovietici, o persoană a ridicat o dronă dotată cu cameră de filmat, prin care s-ar putea aduce atingere dreptului la proprietate privată a locuitorilor din zona respectivă. Echipa mobilă ajunsă la faţa locului a reuşit identificarea proprietarului dronei, în persoana unui cetăţean din Târgu-Mureş.

„Acestuia i-a fost pus în vedere să coboare deîndată drona la sol, prezentându-i-se în mod expres prevederile legislative pe această linie, precum şi obligaţiile/interdicţiile pe care actul normativ le cuprinde în mod expres. Este de evidenţiat faptul că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 912/2010, este interzisă ridicarea dronelor în intravilanul localităţii, acestea putând fi utilizate doar în extravilan, după obţinerea autorizaţiilor conforme. În acest sens, aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că folosirea neautorizată a dronelor contravine dispoziţiilor legale stipulate în actul normativ anterior menţionat, precum şi în Ordonanţa nr. 29/22 august 1997R – Codul Aerian Civil”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Concurs pentru studenții UMFST

Studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș …