Home / Administratie / Tăblițele cu realizările comunei dezvelite la Sângeorgiu de Mureș

Tăblițele cu realizările comunei dezvelite la Sângeorgiu de Mureș

Distribuie

Programul ediției din acest an a Zilelelor Sângeorzene,  derulate în perioada 19- 24 aprilie, a cuprins și amplasarea a trei tăblițe, respectiv ”Sângeorgiu de Mureș localitate turistică”, ”Sat cultural al României” și ”Comună LEADER”, dezvelite miercuri, 19 aprilie, la intrarea în comună dinspre municipiul Târgu-Mureș.

Exemplu de multiculturalitate

”În cadrul Zilelor Sângeorzene, am pus accent și pe dezvelirea acestor tăblițe. Avem această mândrie că le-am putut amplasa la intrarea în comună. O tăbliță simbolizează faptul că, în luna februarie, Sângeorgiu de Mureș a devenit localitate turistică. A fost o muncă extrem de mare să ajungem la acest statut, am lucrat trei ani la acest lucru, prin care vom avea foarte multe beneficii, în special în ce privește accesarea fondurilor europene, pe care doar localitățile turistice le pot accesa, plus că vom putea promova localitatea în cataloagele naționale și internaționale, și nu în ultimul rând vom putea dezvolta localitatea atât din punct de vedere economic, cât și în ce privește dezvoltarea infrastructurii. A doua tăbliță atestă faptul că anul trecut am primit distincția de ”Sat cultural al României”, unde am fost pe locul doi la nivel național, lucru de care la fel ne mândrim, deoarece avem o activitate multiculturală diversificată și foarte intensă. Acest titlu a fost o răsplată pentru munca care am desfășurat-o, mai mult de 50 de evenimente culturale într-un an pentru toți locuitorii, români, maghiari și romi. E și o provocare totodată, și acum în cadrul Zilelor Sângeorzene punem un mare preț pe activitățile culturale. Cea de a treia tăbliță arată faptul că apar- ținem de o asociere cu mai multe primării, cinci la număr, care formează Asociația LEADER Parteneriat Mureșean prin care am câștigat proiecte din fonduri europene, iar în viitorul apropiat vor mai urma și alte fonduri europene pe care să le accesăm. Suntem o localitate LEADER și din acest punct de vedere”, a declarat ing. Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.C sangeorgiu de mures

Distincţiile comunei, dedicate locuitorilor

Munca din spatele celor trei tăblițe a fost reliefată de primarul Sófalvi Szabolcs, care a precizat că cea mai nouă distincție primită de comuna ”Sângeorgiu de Mureș, respectiv distincția ”Nicolae Sabău” își va găsi în viitorul apropiat locul în spațiul public din comună. ”A fost o muncă susținută pentru aceste trei realizări care fac obiectul acestor tăblițe. În ce privește activitatea turistică, am pregătit, fără să exagerez un dosar de aproape o jumătate de metru grosime, a trebuit să obținem peste 30 de avize, iar în ultimă fază avizul de la patru ministere, iar într-un final o hotărâre de Guvern, fapt pentru care a trebuit să demonstrăm că avem potențial turistic. Au fost numeroase vizite în teren din partea Ministerului Turismului, și a trebuit să dovedim că sunt locuri de cazare și că avem potențial de dezvoltare. Referitor la aspectul cultural, avem o activitate de peste opt-nouă ani în care încercăm, aici în apropiere de Târgu-Mureș, de care ne desparte doar o tablă, să nu devenim o umbră ci și să ieșim la iveală prin activități culturale diversificate. Referitor la cea de a treia tăbliță, ea demonstrează faptul că în prezent este foarte important să accesezi fonduri europene, faptul că mai multe comune s-au asociat și au potențial în ce privește realizarea managementului pentru a finaliza un proiect de anvergură din fonduri europene. Între timp, am mai primit recent o altă distincție, ”Nicolae Sabău”,  tot pentru activități culturale, și probabil pe viitor ne vom gândi să o amplasăm într-un alt loc, astfel ca fiecare realizarea a noastră să se regăsească sub forma unei tăblițe în spațiul public. Dedic toate aceste distincții care le primim locuitorilor comunei, cărora le mulțumesc pentru faptul că ne sprijină, prin prezența lor la activități și prin încurajările lor”, a subliniat primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.