FOTOREPORTAJ. Cum s-au desfăşurat alegerile pentru şefia PNL Târgu-Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1547 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. Cum s-au desfăşurat alegerile pentru şefia PNL Târgu-Mureş

Liberalii din municipiul Târgu-Mureş şi-au desemnat joi, 20 aprilie, noua structură de conducere a organizaţiei. Alegerile au avut loc în incinta Cinematografului „Arta”, în prezenţa a 121 de delegaţi. Directorul SC Locativ SA Târgu-Mureş a fost unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al filialei. Scorul obţinut de Ovidiu Moldovan: 117 voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”. Şedinţa s-a desfăşurat într-un cvasi-anonimat mediatic, singurul organ de presă prezent fiind cotidianul Zi de Zi.

Întâlnire statutară

„Vă anunţ că suntem statutari, prezenţa era de 114 din 160. În aceste condiţii, dau microfonul domnului Claudiu Maior, el este delegatul din partea BPJ-ului pentru această şedinţă.”

Cu aceste cuvinte, rostite de deputatul Doru Oprişcan, liderul PNL Mureş, a început şedinţa în care liberalii din municipiul Târgu-Mureş au fost invitaţi să îşi aleagă o nouă conducere.

După preluarea „ştafetei”, Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş, aflat la prezidiu alături de Doru Oprişcan şi senatorul Cristian Chirteş, a intrat direct în ordinea de zi, nu înainte de a anunţa că semnarea şi numărarea buletinelor de vot vor fi făcute la vedere, „ca să nu existe nici un impediment din partea unora sau altora”.

1D

Fără niciun lider în ultimele opt luni

Punctul 1 de pe ordinea de zi, cel referitor la Raportul Biroului Permanent Local, a reliefat degringolada în care s-a zbătut, de aproape un an, organizaţia PNL Târgu-Mureş, care în perioada respectivă nu a avut niciun lider.

„Aici vom fi foarte scurţi pentru că din păcate ambii preşedinţi ai organizaţiei municipale nu mai sunt, unul nu mai este, îl ştiţi, este la un alt partid (Marius Paşcan – n.a.), iar celălalt, domnul Ciprian Dobre, din păcate a plecat şi nu mai face parte din rândul partidului. Mie personal îmi pare foarte rău, pentru că ne-am înţeles foarte bine, a fost un om de cuvânt”, a punctat Claudiu Maior.

Prin urmare, n-a mai fost citit niciun raport de activitate al Raportului Biroului Permanent Local, document care echivala cu o „descărcare de gestiune” pentru viitoarea echipă de conducere a organizaţiei.

Voturile, numărate de 7 delegaţi

În continuare, a fost anunţată componenţa Secretariatul tehnic al şedinţei, care a fost asigurat de Nicoleta Cucuiet, Benjamin Lupei şi Ovidiu Maier, iar din Comisia de numărare a voturilor au făcut parte: Dragoş Feurdean, Tacsa Horaţiu, Aurel Maşca, Cristian Darosi, Mădălin Nicula, Fekete Melania şi Claudiu Maior.

Claudiu Maior: „Să nu ne atacăm unii pe alţii”

Înainte de discursurile candidaţilor, s-a făcut un up-date referitor la prezenţă: 114 persoane prezente din 159 convocate.

„Dacă cineva crede că nu e destul de cunoscut şi doreşte să mai spună ceva ca să-l cunoască lumea e foarte bine, dar să nu ne atacăm unii pe alţii, că ar da urât. E părerea mea, dar faceţi cum credeţi dumneavoastră”, a propus Claudiu Maior.

1B

Ovidiu Moldovan: „PNL are nevoie de redefinire”

După retragerea candidaturii de către consilierul judeţean Ervin Molnar (prezent la un moment dat în sală), singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei a rămas ex-consilierul judeţean Ovidiu Moldovan, actualul director al SC Locativ SA Târgu-Mureş.

„Partidul Naţional Liberal se regăseşte într-un moment în care are o nevoie de redefinire. Are nevoie şi de o relansare şi în acelaşi timp şi de o reconstrucţie”, a spus Ovidiu Moldovan, care a recunoscut că rezultatele înregistrate de liberalii din Târgu-Mureş au fost „departe de ceea ce ne-am fi dorit”, respectiv „o înfrângere usturătoare”.

În acelaşi discurs, Ovidiu Moldovan a transmis liberalilor că este momentul să aibă „idei noi”, să se relanseze şi să găsească resursa şi puterea „de a recâştiga încrederea oamenilor”.

4 discursuri de bun simţ: Togănel, Gabor, Jozsa şi Benedek

Toţi candidaţii la funcţii de conducere, respectiv la cea de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte, au fost invitaţi să susţină discursuri de prezentare. Au dat curs invitaţiei de a se adresa colegilor doar Mara Togănel, Ioan Gabriel Gabor, Jozsa Mihai şi Teodora Benedek.

„Vă doresc un gând bun şi să rămâneţi aceiaşi colegi buni care sunteţi, să strângem rândurile şi să dăm un semnal că da, Partidul Naţional Liberal este viu, Partidul Naţional Liberal merge înainte, prin noi înşine, cu o echipă puternică, mândră şi demnă de numele Partidului Naţional Liberal”, a transmis Mara Togănel.

10

 

„Noi, Partidul Naţional Liberal, am fost întotdeauna un partid de dreapta, care a susţinut mediul de afaceri, trebuie să arătăm oamenilor de afaceri că suntem un partid care îi susţinem şi ducem în continuare politicile economice care pot să ducă la creştere economică şi pot să aducă bunăstare populaţiei”, a afirmat Ioan Gabriel Gabor.

„Activez într-o industrie prosperă în România, mi-ar plăcea să acced la această funcţie şi accept sprijinul dumneavoastră”, a precizat Jozsa Mihai.

„Sunt consilier local în echipa Partidului Naţional Liberal din Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureş şi pot să vă spun că îmi face o deosebită plăcere să lucrez în această echipă în care există un colectiv foarte unit şi care chiar îşi doreşte – fiind şi într-o relaţie bună cu Executivul Primăriei – să facă ceva pentru acest oraş”, a punctat Theodora Benedek.

1E

Ceilalţi candidaţi, mai puţin vorbăreţi

Au spus „pas” discursului de candidat: Horea Şarlea, Nadia Raţă, Dan Sîmpălean, Radu Todoran, Vasile Miculi (aflaţi în sală), precum şi Vasile Filimon, Liviu Todoran, Alexandru Gyorgy, Pavel Dumitru (aflaţi, de asemenea în sală, dar la masa Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor).

Victorie zdrobitoare: 117 la 4

Între timp, în sală au fost prezenţi 121 de delegaţi. 117 dintre aceştia i-au acordat încredere lui Ovidiu Moldovan, în timp ce 4 au votat împotriva acestuia.

După anunţarea scorului, Ovidiu Moldovan a revenit pe scenă, pentru discursul învingătorului.

„Vă mulţumesc mult, vă mulţumesc pentru sprijin, pentru mine e o responsabilitate, vă asigur de respectul meu, de sprijinul meu şi cum am lucrat până acum când nu eram preşedinte vă asigur că vom lucra la fel şi în continuare”, a spus noul lider al PNL Târgu-Mureş.

Controverse… pe Facebook

Paradoxal, deşi au avut posibilitatea să vorbească în faţa delegaţilor prezenţi, unii candidaţi au preferaţi să îşi exprime ofurile ulterior, pe reţelele de socializare.

„S-a terminat şi cu alegerile BPL la PNL Târgu-Mureş. O adunare „obştească”… Mulţi dintre ei nu ştiau ce caută în sală şi ce au de făcut. A fost distractiv! Bineînţeles o adunare nestatutară… Candidaturi dispărute… Totul conform statutului! Dar care statut? Că cel al PNL-ului sigur nu”, a scris, după şedinţă, pe pagina sa de Facebook, consilierul judeţean Alexandru Gyorgy.

“Sunt mândru ca am avut cinci membri, vechi liberali, adevăraţi, care s-au găsit pe convocatorul de la cinema. Concluzile… Le trage fiecare cum doreşte!”, a conchis Alexandru Gyorgy.

Rezultatul alegerilor:

Preşedinte: Ovidiu Moldovan (unic candidat),

Prim-vicepreşedinţi:

– Strategii politice şi comunicare: Vasile Filimon (unic candidat);

– Politici publice: Liviu Todoran (unic candidat);

Vicepreşedinţi:

– Departamentul pentru Strategii şi Relaţii Politice: Radu Todoran (a mai candidat Alexandru Gyorgy);

– Departamentul de Imagine, Comunicare, Relaţii cu mass-media şi Purtător de cuvânt: Mara Togănel (unic candidat);

– Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare regională şi Fonduri europene: Ioan Gabriel Gabor (a mai candidat Horea Şarlea);

– Departamentul pentru Politici sociale, Relaţii cu sindicatele, patronate, ONG-uri şi grupuri de cetăţeni: Jozsa Mihai (unic candidat);

– Departamentul pentru Politici privind Administraţia publică, Justiţie, Siguranţa naţională, Ordine publică şi Siguranţa cetăţeanului: Pavel Dumitru (unic candidat);

– Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare rurală: Vasile Miculi (unic candidat);

– Departamentul pentru Politici în Educaţie, Cercetare, Cultură, Culte, Minorităţi şi Sport: Dumitru Matei (a mai candidat Nadia Raţă);

– Departamentul pentru Politici în Sănătate: Theodora Benedek (au mai candidat Ovidiu Butuc şi Dan Sîmpălean);

Trezorer: Maria Algehmy (unic candidat).

Componenţa Biroului Permanent Local: Vasile Cerghizan, Nicolae Dordea, Ioan Lateș, Marius Lucian Mânișor, Florin Gheorghe Marcu, Călin Moldovan, Sorin Nicușan, Călin Pop, Andrei Pușcaș, Darius Rad, Nadia Rață, Dan Sîmpălean, Horea Șarlea, Ani Teglaș şi Gheorghe Urcan.

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

1617

18

19

20

21

22

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE