Recomandare foarte importantă pentru proprietarii de livezi Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 544 Vizualizări

Recomandare foarte importantă pentru proprietarii de livezi

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, Ileana Guşatu, recomandă proprietarilor de livezi să folosească perdele de fum pentru protejarea pomilor fructiferi de îngheţ, întrucât noaptea de vineri spre sâmbătă se anunţă friguroasă şi va fi decisivă pentru producţia de fructe.
“Cultivatorii de legume, în spaţii protejate, au început încălzirea solariilor, iar pomicultorii şi ei încearcă să contracareze efectele temperaturilor din această perioadă prin unele metode cum ar fi fumigaţia. În livezi se pot arde resturi vegetale de paie umede, de coceni, de crengi uscate, de frunze. Se creează o perdea de fum. Aceasta împiedică scăderea temperaturii din sol şi de la pomi şi, de asemenea, se reduce efectul radiaţiei nocturne. Noaptea aceasta va fi una decisivă. În cazul în care temperaturile vor scădea la -3 grade Celsius, aşa cum se anunţă, va fi calamitată cultura”, a declarat vineri, presei, reprezentantul DADR Mureş.
Proprietarii de livezi se tem că în această perioadă de vreme nefavorabilă toţi pomii sunt deja înfloriţi – merii, perii, prunii, cireşii, piersicii, caişi, iar dacă florile vor fi afectate de îngheţ şi cad înainte de vreme, fructele nu se vor mai dezvolta.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE