Home / Slider / Şase zone din Târgu-Mureş, ecologizate de voluntarii „Recycling Squad”

Şase zone din Târgu-Mureş, ecologizate de voluntarii „Recycling Squad”

Distribuie

Un grup alcătuit din şase elevi din Târgu-Mureş au demarat cea de-a doua ediţie a proiectului „Recycling Squad”, al cărui scop principal este de a construi împreună cu tinerii târgumureşeni un oraş mai curat şi mai sănătos.

De la film… la fapte

Astfel, Paul Frigură (16 ani, Colegiul Naţional „Unirea”), Lorena Boaru (17 ani, Colegiul Naţional „Unirea”, Bianca Jîrcan (15 ani, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”), Mihai Chiluţi (16 ani, Colegiul Naţional „Unirea”), Diana Truţa (16 ani, Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”) şi Raluca Mărcuş (17 ani, Colegiul Naţional „Unirea”) îi invită pe iubitorii mediului înconjurător, în data de 6 mai, de la ora 11.00, să se alăture proiectului „Recycling Squad”, care se va desfăşura în mai multe locaţii din Târgu-Mureş: zona Furnica – Cartierul Dâmbu, 7 Noiembrie – Spitalul Judeţean, Malul Mureşului – Academia de Sport, Ştrandul 1 Mai, Podul Mureş, Piaţa Dacia – Fortuna şi Pandurilor – Cutezanţei. „Proiectul include vizionarea unor secvenţe din filmul „Samsara”, cu scopul de a-i inspira pe cei implicaţi şi de a le aduce la cunoştinţă ce se petrece în acest moment în lume, această activitate fiind succedată de acţiunea efectivă de curăţare a deşeurilor din zonele stabilite, sortarea lor pe categorii şi în final transportarea lor la centrele de recrutare. Toată activitatea prevede folosirea materialelor şi resurselor specifice cum ar fi saci menajeri, mănuşi de protecţie, containere etc.”, au precizat componenţii echipei de organizare.

112

În căutare de voluntari

Cei şase elevi şi-au propus ca „Recycling Squad”, care este un proiect „marca Şcoala de Valori”, să atragă cât mai mulţi voluntari care să aibă, de preferat, vârsta cuprinsă între 14-19 ani. Evident, la activităţi sunt bineveniţi şi tineri care nu se încadrează în vârsta respectivă, dar doresc să contribuie la menţinerea unui mediu înconjurător curat. „Obiectivul nostru principal este ca în urma derulării proiectului să obţinem un oraş mai curat şi îngrijit. Pe lângă experienţă, construirea ideii de muncă în echipă şi creionarea unor caracteristici de cetăţean global, fiecare voluntar al proiectului „Recycling Squad” va primi în urma activităţii o diplomă de voluntariat care dovedeşte participarea sa. Nu în ultimul rând, vor avea mai multă iniţiativă pe viitor pentru a se implica în activităţi care susţin evoluţia noastră ca indivizi, comunitate locală, naţională, aspirând la a forma societatea cu valori preţioase pe care ne-o dorim”, au mai transmis cei şase tineri.

Informaţii suplimentare în legătură cu proiectul „Recycling Squad” pot fi obţinute de la Paul Frigură, lider de echipă, care poate fi contactat la numărul de telefon 0747-185.817 sau la adresa de e-mail pfrigura14@gmail.com.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.