Home / Slider / Campanie derulată de IPJ Mureş: evitaţi să primiţi în locuinţă persoane străine!

Campanie derulată de IPJ Mureş: evitaţi să primiţi în locuinţă persoane străine!

Distribuie

Chiar dacă afirmăm că facem totul pentru protecţia locuinţei noastre, uneori cu prea multă uşurinţă, permitem persoanelor necunoscute să intre în bloc sau în casă, lăsându-ne păcăliţi de motivele pe care le invocă. Oferte de produse, promoţii, prestări servicii, acţiuni umanitare, solicitări de ajutor – sunt doar câteva pretexte pe care unele persoane cu preocupări din sfera ilegalităţilor le folosesc pentru a intra în locuinţă şi a profita de atenţia proprietarilor.

Cele mai vulnerabile persoane sunt cele în vârstă, care, mânate de buna credinţă, sunt mai puţin suspicioase şi mai dispuse să stea de vorbă cu cine le bate la uşă.

În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă! Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, diverşi „vânzători” de diferite bunuri au acţionat într-un moment de neatenţie a locatarului! (ex: până una dintre persoane îi prezenta victimei ceva produse, cealaltă „avea nevoie” de toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri). Spuneţi aceste lucruri şi părinţilor sau bunicilor, pentru a-i proteja!

În mediul rural, trebuie avut grijă şi la muncitorii zilieri, la orice persoane care intră în curte. Spaţiul fiind mai mare, e mai greu de supravegheat  persoana străină, iar dacă intră în casă şi vede de unde ia proprietarul bani pentru a plăti ceva, există riscul să revină, ştiind exact de unde să fure.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi atenţionării copiilor, care sunt mai uşor de păcălit. Ei trebuie obişnuiţi să nu deschidă nici prin interfon, nici la uşă, persoanelor necunoscute, cu atât mai mult cu cât sunt singuri acasă.

Campania de informare şi prevenire „Locuinţa ta e în siguranţă acum?”se derulează în mediul online, pe reţeaua Facebook – Siguranța Mureşenilor.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, IPJ Mureş


De asemenea, verificati

Demonstrații practice de cosmetică medicală

Distribuie Studenții anului 3 de la programul de studii Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.