Share

Home / Cultură / Expoziţie despre încondeierea ouălor, la Sighişoara
SONY DSC

Expoziţie despre încondeierea ouălor, la Sighişoara

În perioada aprilie – iunie 2017 la Muzeul de Istorie Sighișoara poate fi vizitată Expoziția temporară – Obiectul trimestrului “Ouă încondeiate”.

„Artele decorative populare sunt un tezaur pe care cultura noastră îl păstrează şi îl veghează. Un loc aparte, în arta populară, îl ocupă decorarea ouălelor. Sub lucrarea acestuia gingaşul ou s-a transformat într-un obiect de o neasemuită frumuseţe, avându-şi locul lui ales lângă ie, fotă ceramica şi alte elemente populare. Oul simbolizează mormântul purtător de viaţă a lui Iisus. Coaja lui semnifică piatra mormântului pe care Mântuitorul a spart-o şi a înviat. Ouăle colorate şi încondeiate au existat din vremuri străvechi. Ele începeau a fi „muncite” de pe la mijlocul Postului Mare”, se arată într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul Primăriei municipiului Sighişoara, www.sighisoara.org.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Vizionarismul pedagogic și un festival cu deschidere internațională

Preambul. PISA și Festivalul de Folclor Aparent, între rezultatele testelor PISA și Festivalul Internațional de …

Share
Share