Home / FC Municipal / Speranțele ultimei clasate se mută pe terenul liderului

Speranțele ultimei clasate se mută pe terenul liderului

Distribuie

În ultima partidă din cadrul turului turneului play-out al Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș întâlnește luni, 24 aprilie, de la ora 18.00, în deplasare, formația CSM Politehnica Iași. Celelalte trei jocuri ale etapei s-au jucat, iar confruntarea de la Iași este între prima și ultima clasată a grupei care luptă pentru evitarea retrogradării. Întâlnirea care încheie turul play-out pare mult dezechilibrată din mai multe puncte de vedere. Formația ieșeană este singura care nu a pierdut nicio partidă din cele șase disputate și se poate considera practic lipsită de griji, cu 12 puncte avantaj față de echipa care va disputa barajul cu a treia clasată din liga secundă. De cealaltă parte, ASA a câștigat o singură partidă, 2-1 cu Concordia Chiajna și a obținut două rezultate de egalitate, fără gol înscris, cu ACS Poli Timișoara și Pandurii Târgu Jiu, toate pe teren propriu, dar a pierdut toate cele trei partide susținute în deplasare. Mai mult, mureșenii au schimbat din nou antrenorul și au probleme serioase de lot. Ionel Ganea nu îi poate folosi pe Gabriel Mureșan, accidentat pentru aproximativ o lună, fundașii Rogalas și Marius Constantin, pe atacantul Bâtfoi, iar Bănel Nicoliță a evoluat și în ultimele jocuri cu probleme medicale. Mureșenii se află la 5 puncte față de punultima clasată, Concordia Chiajna, pe loc retrogradabil și la 6 de cel de baraj, ocupat de Pandurii Târgu Jiu. Șansele pentru a mai putea spera la o salvare pot renaște doar cu victorii, dar acestea sunt deja aproape un miracol.

Duelul indirect, la titlu sau play-off, mutat la subsol

Disputele din ultima etapă dintre ieșeni și ASA au devenit deja o obișnuință, doar că de această dată duelul este unul direct. În urmă cu două sezoane ieșenii scoteau un punct pe teren propriu în ultima etapă cu Steaua, dar ASA nu a știut profita și a ratat titlul istoric, cedând tot pe teren propriu cu Oțelul Galați, deja retrogradată. Tot în ultima etapă a camionatului trecut, a sezonului regulat de această dată, ieșenii au jucat tot cu Steaua, dar la București și aveau nevoie de victorie pentru calificarea în play-off. Partida s-a încheiat din nou la egalitate și ASA reușea în extremis să ocupe locul 6, după victoria cu 1-0 pe teren propriu cu FC Botoșani. Mureșenii au jucat în play-off, dar fiind în insolvență, în Europa League a jucat echipa moldoveană. De această dată, în duelul direct nu mai există miză decât pentru roș-albaștri, cărora nu le-ar folosi prea mult un singur punct. O victorie poate fi adusă însă numai cu goluri înscrise, ori la acest capitol ASA se află tot pe ultimul loc, cu doar trei goluri în 6 partide, dintre care două din lovituri de la 11 metri. Fără gol înscris pentru mureșeni s-au încheiat și cele două întâlniri din acest sezon. S-au întâlnit în etapa a III-a, mai întâi la Târgu-Mureș, când ieșenii au învins cu 3-0, pentru ca returul să se încheie fără gol. Aceste bariere pot fi depășite doar cu o autodepășire a „înlocuitorilor”.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.