Voleibalistele mureșene au învins în „meciul orgoliilor” Penicilina CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Voleibalistele mureșene au învins în „meciul orgoliilor” Penicilina

Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a câștigat cu scorul de 3-2 (22-25, 25-20, 20-25, 25-23, 17-15) partida susținută sâmbătă seara pe teren propriu cu Penicilina Iași. A fost ultima partidă de pe teren propriu din această ediție a Diviziei A1 de către mureșence, una fără miză, dar jucată cu deosebită ambiție de către cele două „surori mediciniste”. Jocul a făcut parte din cadrul penultimei etape din turneul echipelor care luptă pentru locurile 7-12, dar ambele echipe aveau practic asigurate primele două locuri în această grupă. Ieșencele ocupau înaintea acestui joc prima poziție, la 4 puncte în fața CSU Medicina și urma un joc pe teren propriu în ultima etapă, cu SCM Pitești. Mureșencele vor încheia sezonul la retrogradata SCM U Craiova și aveau 5 în fața celor de la Unic Piatra Neamț și a piteștencelor, deci o schimbare era posibilă doar teoretic. Cu toate acestea, întâlnirea s-a disputat cu o determinare demnă de o partidă cu mare miză.
Primul set a fost dovada ambiției celor două echipe de a se impune. Echilibrul s-a păstrat până spre final, când ieșencele au reușit după 17-17 o serie de 4 puncte, reușind să încheie actul după o aparentă revenire a gazdelor. Actul secund a avut o desfășurare asemănătoare, doar că echipa care s-a despins la final a fost cea mureșeană. Fluctuațiile au fost cele obișnuite. De la 0-2 s-a ajuns la 4-2, apoi la 4-6, 8-7 la primul timp tehnic, la 10-12 și 16-14 la al doilea timp. Mureșencele s-au desprins la 19-15 și au încheiat setul fără mari emoții.
Demaraj ratat și punct pierdut
Ieșencele au început mai bine sfertul trei și au condus cu 8-5 la primul time out. CSU Medicina a reușit în câteva rânduri egalarea, dar concentrarea de la finalul setului a asigurat echipei moldovene cel puțin un punct și consolidarea locului 7. Dornice să încheie partidele de pe teren propriu cu victorie, mureșencele au pornit mai bine în sfertul patru, cu 3-0 și 8-6 la primul time out. S-a ajuns însă la 8-9 și au urmat mingi deosebit de disputate și spectaculoase până la finalul setului. După ce au fost conduse cu 3 puncte, ieșencele au revenit și au egalat la 20. A urmat o serie de 4 puncte ale gazdelor, care au fructificat însă doar a patra minge de set, cu un atac eficient al Roxanei Iancu. Urma setul tie breack, pentru punctul suplimentar la victorie, a uneia de orgoliu. Fluctuațiile au fost de această dată doar la debut. De la 5-2, când se părea că decisivul va fi scurt, s-a ajuns la 5-6 și terenul s-a schimbat la 8-7 pentru gazde. Până la final nicio echipă n-a mai reușit să ia avans de 2 puncte. Prima care a avut minge de meci a fost CSU Medicina, dar a obținut victoria abia la a patra șansă, după ce și oasptele au avut la 14-15 o dată posibilitatea de a obține al doilea punct.
Sextetul cu care a început CSU Medicina a fost: Roxana Iancu, Marija Pucarevic, Eliza Varga, Karla Klaric, Valentina Rusu, Loredana Dobriceanu, cu Laura Molnar-libero. Pe parcurs au mai jucat Ioana Cauc și Rodica Buterez, iar în lot s-au mai aflat Andreea Petra, Sonia Teianu, Alexandra Babaș, Raisa Ioan și Lea Rancz-libero. Unele dintre componente au fost menajate, făcând parte și din lotul de junioare, care își disputa în această perioadă turneul semifinal pentru calificarea la cel final.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE