Amplă campanie de donare de sânge, la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Amplă campanie de donare de sânge, la Târgu-Mureș

La nivel național, se va desfășura, în perioada următoare, o amplă campanie de donare de sânge, „Donează sânge! Fii erou!”, în condițiile în care de sânge este mereu nevoie în spitale.

La Târgu-Mureș, campania, organizată de Liga Studenților din Târgu-Mureș, va debuta luni, 8 mai, și se va încheia vineri, 12 mai, iar studenții Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș sunt așteptați să doneze sânge. Ei știu din proprie experiență ce înseamnă lipsa sângelui, în special la stagii sau în practică.
Proiectul aparține Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România și se derulează simultan în marile orașe ale țării. Studenții care doresc să doneze sânge se pot prezenta în perioada amintită la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș în intervalul orar 7.30-13.00.
„Principalul obiectiv este de a crește numărul donatorilor, luând în considerare deficitul existent. Așadar, vă așteptăm în număr cât mai mare la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mures pentru a arăta că ne putem mobiliza și că doar împreună facem diferența. Haideți să ajutăm în măsura în care putem, mai ales că nu ne costa nimic să salvăm o viață”, au precizat reprezentanții Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

Ce condiţii trebuie să îndepliniţi pentru a fi donatori
Pentru a deveni donatori de sânge, mureşenii trebuie să îndeplinească câteva condiţii: vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani, greutate peste 50 de kilograme, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice sau boli endocrine. De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE